Fira Mediterrània de Manresa

Actuarem en motiu de la Festa Mediterrània de Manresa.

Quedem

16:00h al IES Terrassa per sortir amb autocar!

17:15h a Plaça de Neus Català

Amb qui actuem

  • Tirallongues de Manresa

On actuem

Plaça de Neus Català, Manresa

 

Crònica de la Fira mediterrània de Manresa

Aquest dissabte per la tarda, els Castellers de Terrassa, ens hem desplaçat a Manresa, en motiu de la Fira Mediterrània, on ens han convidat la colla local, els Tirallongues de Manresa.

A la capital del Bages hi hem descarregat grans castells com el 2d7 i, per això, un gran gruix dels membres de la colla ens hi hem dirigit.

La Diada ha començat amb 2pd4 per part de les dues colles.

A 1a ronda, hem descarregat un 4d7 que, tot i la pendent que feia la plaça, s’ha descarregat amb agilitat i rapidesa, aspectes claus de cara a pujar-lo un pis més ben aviat.

A la 2a ronda, el 5d7 ha estat l’escollit, un castell compost que requereix d’un bon gruix de pinya i tronc lleuger i fort per aturar les batzegades del dinamisme de la seva execució. Aquest, ha estat el 1r 5d7 descarregat de la temporada fora de Terrassa, fet que demostra que la Colla està endollada i que aspira a portar més castells compostos i de major alçada.

A la 3a ronda, el 3d7 ha servit per tancar la ronda de castells, on la temporització ha estat quasi perfecte per la seva descarregada. Cal destacar que el tronc cada cop està més preparat per pujar-lo un pis.

Finalment, a la ronda de pilars s’ha descarregat el pd5.

 

Un fet a destacar és que els Tirallongues han descarregat el seu 1r 4d8 de la temporada, que no descarregaven des del 2019, enhorabona als locals.

A més, la pinya d’aquest 4d8 estava arrodonida de quasi tots els Castellers de Terrassa, que s’han bolcat a donar el seu granet de sorra i fer pinya per a què es descarregués. Això, demostra, un cop més, la companyonia que ens caracteritza i que valorem més la col·laboració entre colles que la competitivitat.

 

Un cop acabada la diada, el Cap de Colla ha agraït l’immens esforç per portar els castells fets i la col·laboració entre les dues colles, alhora exposant que el camí cap als castells de 8 que s’està executant és el correcte i que no hem de defallir, sinó acompanyar i ajudar-nos mútuament als assajos i actuacions que resten aquesta temporada.

 

La setmana que ve s’actua a Castelldefels, on el nostre compromís és ferm i respectuós, fet que comporta ser un gran gruix de castellers i castelleres tant als assajos com a l’actuació. També, la diada de Reus és a tocar, i tota la feina prèvia feta i preparada alleugirà la setmana tant exigent i de compromisos.

 

Resum de l’actuació:

Castellers de Terrassa: 2pd4, 4d7, 5d7, 3d7, pd5

Tirallongues de Manresa: 2pd4, 4d8, 5d7, 4d7p, pd5

DATA

07 oct. 2023

Leave a Comment