Diada dels Xiquets de Reus

Actuarem en motiu de la Diada dels Xiquets de Reus.

Quedem

15:45h al IES Terrassa per sortir amb autocar!

17:45h a Plaça del Mercadal

Amb qui actuem

  • Xiquets de Reus
  • Xiquets de Cambrils
  • Castellers d’Altafulla

On actuem

Plaça del Mercadal, Reus

 

Crònica Diada de Reus

Aquest cap de setmana, els Castellers de Terrassa ens hem dirigit a Reus en motiu de la Diada dels Xiquets de Reus, colla amb qui mantenim una bona relació i història força paral·lela tant en els bons com els mals moments.

Reus és una població on hi hem fet actuacions històriques per a la colla i la ciutat, i això ha permès moure un gran volum de camises per aquesta cita. Aquest cop, el volum de massa social blauturquesa ha estat superior a les grans diades d’aquesta temporada que són Festa Major i Diada Avi Emili, demostrant el talismà i l’estima que la colla té a aquesta plaça i colla amfitriona.

Aquest cop, la història no ha fallat i s’ha pogut descarregar tot el que estava planificat.

A la 1a ronda es va triar per l’objectiu de l’actuació, el castell de 8, el 4d8. La quadratura s’ha clavat des del principi, la sincronització ha estat la correcta i ha permès que la pinya i el tronc, ferms i durs, impedisin que el castell es mogués en excés. La canalla, ha estat ràpida i això ha estat un element que ha facilitat, encara més, la descarregada. El castell s’ha celebrat amb efusió, hem pogut veure llàgrimes d’alegria des de la canalla fins al baix, ja que se li ha fet un treball molt intens, progressiu i constant, al llarg dels assajos. Això demostra, un cop més, la importància d’assajar tant els dimarts com els divendres.

A 2a ronda, el 7d7 ha estat el castell elegit, un castell que significa recanvis, fons d’armari i noves oportunitats a castellers i castelleres en diverses posicions. El desenvolupament d’aquest castell ha estat precís i àgil.

A 3a ronda, el 5d7 ha servit per tancar la ronda de castells. Un castell aplomat i segur. També, ha servit per demostrar que el castell més difícil fet al llarg de la temporada és un dels més factibles en aquest darrer tram, alhora obra les portes a noves construccions com l’esperat 2d7 o el 3d8.

Per tancar l’actuació s’ha fet un Vd5 per agrair el caliu i suport de la plaça i població de Reus.

Pel que fa a les altres colles, els Xiquets de Reus han descarregat el 2d8f, 4d8, 9d7 a més de 3pd5 i 7pd4; els Xiquets de Cambrils han fet 3d6a, 2d6, 3d6 i 2pd4, els Castellers d’Altafulla han fet el 3d7, 2d7, 4d7 i 1pd5.

Cal fer la menció al primer 2d7 descarregat de la història pels Castellers d’Altafulla, esperem que sigui el primer de moltes alegries compartides a plaça en aquest 50è aniversari.

També, agraïm als amfitrions, els Xiquets de Reus, per la gran organització feta en el desenvolupament de la diada, el sopar de germanor i la festa, on el quorum i companyia entre colles ha estat molt beneficiosa per tothom.

Un cop acabat la vivència de Reus, toca seguir arrodonint el tram final de temporada, com ara repetir el 4d8.

El 3d8 i el 2d7 són dues passes gegants que només seran realitat si dimarts, sobretot, dijous i divendres, la gent respon als assajos. El GRAN VOLUM de cordons i les proves corresponents permetrà portar-los a plaça.

La Diada de la Colla és a tocar, les proves estan planificades i TOTHOM és més important que mai. Fem gran la ciutat, fem gran la diada, fem gran la colla i fem gran la nostra família. Recuperem-n8s.

Resum de l’actuació:

Castellers de Terrassa: 4d8, 7d7, 5d7 i Vd5

Xiquets de Reus: 2d8f, 4d8, 9d7, 3pd5, i 7pd4

Xiquets de Cambrils: 3d6a, 2d6, 3d6 i 2pd4

Castellers d’Altafulla: 3d7, 2d7, 4d7 i 2pd5

DATA

28 oct. 2023

Leave a Comment