Festa Major del Prat de Llobregat

Actuarem en motiu de la Festa Major del Prat de Llobregat.

Quedem

16:30h al IES Terrassa per sortir amb autocar!

17:45h a la Plaça de la Vila

Amb qui actuem

  • Capgrossos de Mataró
  • Castellers de Cornellà
  • Castellers del Prat de Llobregat

On actuem

Plaça de la Vila, El Prat de Llobregat

Cap de setmana a El Prat de Llobregat i Roda de Ter

Després d’una setmana intensa i plena d’alegries i valors castellers per la Diada d’Avi Emili i la seva prèvia, aquest dissabte ens hem desplaçat al Prat de Llobregat, per seguir amb el 2n tram de temporada casteller.

Del Prat, cal destacar que és una de les poblacions on la tradició castellera és força novell, però cada cop hi ha més públic i castellers i castellers d’altres colles que venen a veure quins castells s’hi fan. Per a nosaltres, és una plaça molt important on hi hem descarregat la torre de 7 o altres composicions complexes.

La nostra colla vam sortir quarts, en darrera posició,  on vam completar la Diada amb el 3d7 i el 4d7, pensats a seguir perfilant i dissenyant el salt als 8 pisos.

A més, es va seguir treballant el 2d6 amb la vista posada a pujar-lo un pis, i demostrant que s’està fent bé la feina a assaig i que, ben aviat així quan la tècnica ho vegi segur i preparat, es pugui descarregar, l’esperat 2d7.

Per acabar, es van fer el pilar de 5 i 2 pilars de 4.

Pel que fa a les altres colles, els Capgrossos de Mataró van fer la tripleta de 8 (3d8, 2d8f, 4d8), un Vd5 i 2pd4; els Castellers de Cornellà van completar el 5d7, el 4d7p, el 4d7 i 3pd4; per últim, els Castellers del Prat de Llobregat van descarregar el 5d6, un intent desmuntat tant del 4d7 com del 3d7 i 3pd4. Des d’aquí, animem a El Prat a seguir treballant els castells de 7, que de ben segur els descarregaran ben aviat.

Roda de Ter

El diumenge, ens tocava visitar Roda de Ter, a prop de Vic, on vem fer un Pd4 davant la casa de Miquel Martí i Pol, poeta i referent de la literatura catalana. Cal destacar que en Rafael Català, casteller referent a la Colla, ens va explicar la connexió que tenim els blauturquesa amb la població i el poeta, que al 1981 ja vam fer un pilar a la porta de casa seva i ens va dedicar dos exemplars del seu llibre de poemes.

Un cop fet el pilar, a la plaça Major ens esperaven els Castellers d’Andorra i els Sagals d’Osona, colla amfitriona de l’actuació.

Sota un sol que s’anava intensificant amb el pas del migdia, es van alçar diversos pd4 per part de les 3 colles, donant inici a una diada amb força públic.

La diada la van iniciar els amfitrions amb el 5d7 que, malauradament, va cedir durant la descarregada. Això va requerir la intervenció dels serveis mèdics, on castellers i castelleres van necessitar atenció, i va implicar l’aturada de la diada.

Un cop les ambulàncies van tornar a plaça, es va seguir amb l’actuació, ja que sense aquestes no està permès desenvolupar una diada castellera.

Els blauturquesa vem obrir la seva actuació descarregant el 3d7, on es va notar l’aturada. No obstant això, el castell va ser ferm i segur en tot moment.

A 2a ronda, el 4d7 es va obrir una mica durant la seva execució, tot i que el ritme de la canalla i els sons dels músics van permetre a la pinya i al tronc a fer-lo més amé.

A 3a ronda, el 2d6 va ser el castell per tancar l’actuació, que va permetre per veure els detalls que s’han de seguir polint de cara al de 7 pisos. Per cloure la diada, es va descarregar un nou pd5.

Després de l’actuació, els amfitrions ens van convidar a un pica-pica per recuperar l’energia consumida, on vem interactuar amb gent de les altres colles.

A la tornada, el bar del local es va obrir perquè la gent hi pogués dinar amb el menjar portat de casa i fer cohesió de colla.

Properes actuacions

Ara, la colla no té actuacions fins al 7 d’octubre, fet que ens hem de reunir als assajos, tant dimarts com divendres, per perfilar i preparar els grans compromisos pendents, com ara la visita a Reus i la Diada de la Colla, actuacions claus en el nostre calendari. És per això que animem al casteller, castellera, aficionat i aficionada, i persona curiosa, a donar-nos un cop de mà per preparar els castells i esdeveniments que tenim preparats, alhora els puguin gaudir conjuntament amb nosaltres.

DATA

23 set. 2023

A ON ACTUEM

Plaça de la Vila, El Prat del Llobregat

Leave a Comment