Castells patrimoni de la humanitat

amb el patrocini de Sarsa-SEAT-Terrassa

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Actuacions dels Castellers de Terrassa

 • 17a. Mitja Marató Ciutat de Terrassa i 11a. Cursa Santi Centelles

  Diumenge, 24 Gener 2016 - 10:00am

  Diumenge, Castellers de Terrassa va col·laborar amb la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles de la nostra ciutat, com ve sent tradicional. Van donar la sortida a la mitja Marató amb dos pilars de quatre, un aixecat per sota, i posteriorment la canalla de la colla, va participar i recórrer la distància de la Santi Centelles. Finalment, i just abans de l’entrega de premis es va fer el tres de set i el quatre de set, i un pilar de cinc,  en honor als guanyadors i participants de la Mitja Marató i de la Cursa Santi Centelles. Tant la assistència de castellers a aquesta primera actuació, com la seguretat mostrada en les construccions que la colla va completar, conviden a l’optimisme i presagien molt bones sensacions per a la nova temporada castellera, que s’ha de remarcar que es any de concurs.

   

  CRONICA PREVIA

  Com és tradicional, Castellers de Terrassa, col·laborem amb la Mitja Marató de la nostra ciutat, posant el nostre granet de sorra i fent allò que millor sabem fer, per fer més gran aquest esdeveniment esportiu. Quedarem per organitzar els pilars simultanis a la sortida. Posteriorment la canalla de la colla, participarà i recorrerà la distància de la Santi Centelles i la resta podrem esmorzar. En acabar la cursa, realitzarem la tradicional actuació.

 • Pilar de dol a l'enterrament de sa Majestat Carnestoltes

  Dimecres, 10 Febrer 2016 - 9:30pm

  A partir de 2/4 de 9 del vespre assistirem a l'enterrament de Sa Majestat Dalai Li Mama, i farem el pilar de dol en el seu honor quan cremi la pira mortuòria de l'enterrament del Carnestoltes.

  Un minut de silenci, acompanyat de la tètrica dansa del fantasma de la mort entre els assistents, sublima la cerimònia final del Carnestoltes. Dues torres humanes inicien el seu ascens amb un pilar aixecat per sota i els enxanetes deixen anar globus il·luminats.

  Un cop acabada la cerimònia, tots aquells que volgueu podreu gaudir de la sardinada popular gratuïta.

  Com arribar

  Davant Castell de Vallparadís (Parc de Vallparadís) (Com arribar-hi)

 • Actuació de Santa Eulàlia a Esparreguera

  Diumenge, 14 Febrer 2016 - 2:00pm

  És la primera actuació de l'any fora de Terrassa i hem de continuar alimentant les bones sensacions que tenim actualment.

  Quedarem a les 11'00h. al local i els autocars sortiran puntualment a 1/4 de 12. Preguem puntualitat i que tots us apunteu a les llistes del local.

  Com comença a ser tradicional desde fa uns anys, per la sortida de diumenge un grup de castellers aniran caminant fins a Esparreguera. Si esteu interessats i hi voleu anar, hauríeu de parlar amb el Pedrosa o el “Perico” per que us aconsellin i us donin tota la informació necessària. En principi se sortiria del local a 2/4 de 8 i a 3/4 de 8 es passaria pel Caballo Blanco a la Maurina. Actuem amb Castellers d'Esparreguera

  Com arribar

  Plaça de Santa Eulàlia (Com arribar-hi)

 • Actuació al Poble Espanyol (Montjuïc)

  Dilluns, 22 Febrer 2016 - 8:30pm

  Ja tenim més informació sobre l'actuació del proper dilluns 22 de Febrer.

  Sortirem en autocar des del local a les 18,30h.

  Tenim prevista l'entrada al Poble Espanyol a les 19,30h. (Hem d'entrar tots en grup ja que l'accés està regulat)

  L'actuació serà a les 21,00h.

  Aquells que no pogueu anar amb autocar, podeu venir en cotxe a l'actuació, convindria assegurar pinya per fer el 3/7, per orgull propi i per oferir una bona imatge al públic i als organitzadors de l'event.

  CAL APUNTAR-SE A LA LLISTA!!!!

  Com arribar

  Plaça del Poble Espanyol.(Monjuïc) (Com arribar-hi)

 • Els Bombers ens companyen a donar sang

  Dissabte, 12 Març 2016 - 8:00pm

  Com a colla implicada amb la ciutat, amb les seves entitats i amb iniciatives socials, ens hem compromès a fer un pilar a les 7 de la tarda a Terrassa per col·laborar amb la campanya de donació de Sang: Els Bombers t’acompanyen a donar sang.

  Lloc: Atri de l'Ajuntament

  Si cap Casteller vol col·laborar fent una donació de sang, ho podrà fer a l'espai habilitat per poder fer-ho. La donació es podrà fer a un lloc tan emblemàtic com la Sala de Plens de l’Ajuntament de 10 a 20 hores. La resta de Castellers que no pogueu gaudir de la jonada o d'algun dels seus actes, quedarem a 1/4 de 7 de la tarda davant de l'Ajuntament per començar a preparar la nostra participació.

 • Diada Inici Castellers de Badalona

  Diumenge, 13 Març 2016 - 1:45pm

  Acompanyarem als amfitrions de Castellers de Badalona en la seva actuació d'inici de temporada, juntament amb Castellers de la Vila de Gràcia. A 2/4 d'1 del migdia sortirem de la plaça de l'Ajuntament en cercavila amb les altres colles, per anar cap a la plaça on farem l'actuació. Els autocars sortiran a les 11 del matí. Es prega la màxima puntualitat i que us apunteu a les llistes per poder fer una previsió amb garanties tant per l'actuació com pel transport. Recordeu que a l'hora especificada, és quan sortiran els autocars...no a l'hora q s'ha d'arribar al local...

  Com arribar

  Plaça del Pou del Greix (confluència entre la Rambla i el carrer de Mar) (Com arribar-hi)

   Crònica actuació

                          El passat diumenge dia tretze de març, els Castellers de Terrassa varen actuar en la diada d'inici de temporada dels Castellers de Badalona, juntament amb els Castellers de la Vila de Gràcia. La colla egarenca va sortir molt satisfeta de l’actuació realitzada, de la presencia de castellers i del nivell mostrat a plaça. Aquesta actuació certifica la bona progressió i el bon treball que es fa cada dimarts i divendres al local del Carrer Pasteur, i referma les bones sensacions que es tenen envers l’acompliment dels objectius als quals s’aspira durant la present temporada.

                  La diada castellera començava a quarts d'una del migdia a la plaça del Pou del Greix, desprès d’un cercavila conjunt de les tres colles des de la Plaça de la Vila, alçant simultàniament varis pilars de quatre per part de les tres colles presents a plaça.

                  Els Castellers de Terrassa, últims en ordre d'actuació, varen descarregar tots els castells que es van proposar. En primera ronda van descarregar, el cinc de set, que ja és el segon de la temporada. Tot seguit van abordar amb èxit el primer set de set de l’any, i finalment el quatre de set amb agulla. Aquestes construccions els va permetre assolir la seva millor actuació del que portem d’any. En la ronda de pilars han completat el vano de cinc.

                  Les estructures de set i quatre amb agulla, van haver de ser defensades amb força per uns castellers que ja tenen la vista posada en la seva diada-festa del local que es celebrarà a principis d'abril.

                  Els Castellers de la Vila de Gràcia, varen oferir una bona imatge descarregant tots els castells amb seguretat i tranquil·litat. Cinc de set, set de set, tres de set i vano de cinc va ser l'actuació dels de la camisa blava.

                  Els amfitrions, per la seva banda, van realitzar una bona diada descarregant a la primera els castells que s'havien plantejat. Tres de set de sortida, seguit del quatre de set, el cinc de sis en la tercera ronda i un pilar de cinc per cloure l'actuació.

                  Resum de l'actuació:

  • Castellers de Terrassa; Pde4, Pde4, 5de7, 7de7, 4de7a, Pde4, Pde5, Pde4
  • Castellers de la Vila de Gràcia; Pde4, Pde4, 5de7, 7de7, 3de7, Pde4, Pde5, Pde4
  • Castellers de Badalona; Pde4, Pde4, 3de7, 4de7, 5de6, Pde5

   

 • Diada del Local

  Diumenge, 3 Abril 2016 - 12:00pm

   Resultat actuació:

  • @CDTerrassa:p4cam,7d7,5d7,4d7a,2p5
  • @CastCornella:p4cam,3d7,4d7,4d6a,2p4
  • @Tirallongues:p4cam,3d6a,2d6,3d6,p5
  • @escaldats:p4cam,3d7,id4d7,4d7,4d6a,p5

   Crònica:

                 El passat diumenge, els Castellers de Terrassa varen celebrar la Diada del Local, una mena de diada d’inici de temporada, al Raval de Montserrat, compartint plaça amb els Castellers de Cornellà, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Caldes de Montbui.

                  La diada, que va durar una hora i quaranta-cinc minuts, va resoldre's amb tots els castells descarregats i un sòl intent desmuntat. A les dotze entraven les colles a plaça caminant pilars de quatre.

                  La colla blau turquesa, va descarregar el 7 de 7, el 5 de 7, ambdós amb estrenes al pis de quarts, i el 4 de 7 amb agulla.

                  La quantitat de camises va permetre als Castellers, descarregar amb tranquil·litat tant l'estructura de cinc com de set; el quatre amb agulla, en canvi, va complicar-se a la descarregada a nivell de segons, finalment però el van aconseguir completar. Van tancar l'actuació amb dos pilars de cinc simultanis.

                  Els Castellers de Cornellà van descarregat els 3 de 7, 4 de 7 i 4 de 6 amb agulla.

                  Els Tirallongues de Manresa van descarregat el 3 de 6 amb agulla, 2 de 6, 3 de 6 i pilar de 5.

                  Els Castellers de Caldes van descarregat el 3 de 7, 4 de 7, 4 de 6 amb agulla i pilar de 5, si bé van haver de desmuntar un 4 de 7 abans d'aconseguir completar-lo.

   

  Horaris:

  • 9h. Tradicional esmorzar al local (cal apuntar-se a les llistes: Responsable Lola)
  • 11h. Quedem al local de la colla. Aquells/es que volgueu podreu prendre quelcom ja que el servei de bar estarà obert.
  • 11'30h. Sortim en cercavila des del local fins el Raval de Montserrat.
  • 12h. Entrada pilars caminats i inici actuació Diada del Local al Raval de Montserrat
  • Un cop acabats els pilars de comiat s'oferirà un petit piscolavis a tots els membres de les colles convidades, a l'atri de l'Ajuntament. Un cop repartides a les colles convidades, podrem passar nosaltres
  • El local de la colla, estarà obert per tots aquells que volgueu dinar allà. Hi haurà servei de bar i cadascú haurà de procurar-se el menjar.

  Actuem amb Castellers de Caldes, Castellers de Cornellà i Tirallongues de Manresa.

  Com arribar

  Local Castellers de Terrassa(Com arribar-hi)

  Com arribar

  Raval de Montserrat(Com arribar-hi)

   

 • 6a. Culturassa - Cultura Popular Catalana Terrassa 2016

  Dissabte, 9 Abril 2016 - 6:00pm

  Els Castellers de Terrassa actuaran amb motiu de la 6a trobada “Culturassa”, que aplega durant tot el dia al Parc de Sant Jordi les entitats de Cultura Popular Catalana de la nostra ciutat.

  Des de les 11 del matí i haurà instal·lada una paradeta de la colla per introduir a aquells que estiguin interessats al món dels castells, com també on s'oferirà informació i merxandatge de la colla. Us esperem a tots al llarg del dia a donar un cop de ma per ensenyar a la ciutat que és una colla castellera i com es viuen els castells.

  A les 18h. hi haurà l'actuació de castells a l'era de la Masia Freixa.

  Actuem amb Minyons de Terrassa.

 • Vigílies de l'Aniversari de Marrecs de Salt

  Dissabte, 16 Abril 2016 - 7:00pm

  Després de l’actuació a Terrassa per la festa de la Culturassa , tenim un nou repte aquesta setmana abans de Sant Jordi... Actuem a la vigilia de l'aniversari dels nostres fillols i es mereixen que anem a oferir-los una molt bona actuació.

  Us convoquem a tots a les 16:45 h al local de castellers per sortir a les 17 h en autocar en direcció a Salt. Un cop finalitzada l’actuació la colla amfitriona ens convidarà a una mica de pa amb tomàquet i embotit per tornar sopats cap a Terrassa.

  Actuem amb Marrecs de Salt i Esperxats de l'Estany

  Com arribar

  Plaça del Veïnat (Com arribar-hi)

 • Diada de Sant Jordi

  Dissabte, 23 Abril 2016 - 7:30pm

  Com cada any, durant tot el dia, hi haurà una paradeta de la colla, amb venda de roses i llibres a la Plaça Vella, i més tard oferirem a la ciutat la tradicional actuació de Diada de Sant Jordi.

  No cal dir que és una ocasió excepcional de mostrar a la nostra ciutat allò que millor sabem fer, i aprofitar per consolidar el bon moment que vivim actualment.

  Esperem que tots aquells Castellers que per diferents motius no podeu assistir a les actuacions tant com voldrieu, aquell dia recupereu la camisa i amb la mateixa il·lusió de sempre us apropeu a plaça i a les nostres pinyes. Estarem encantats de poder compartir amb vosaltres aquesta Diada, i de xerrar una estona compartint el moment actual, explicant els nous projectes i recordant vells temps.

  Actuem amb Minyons de Terrassa

  Com arribar

  Plaça Vella (Com arribar-hi)

 • Actuació a Badia del Vallès.

  Diumenge, 24 Abril 2016 - 12:00pm

  Desprès de la Diada de Sant Jordi a Terrassa, anirem al municipi de Badia del Vallès a compartir amb ells les celebracions per aquesta Diada. No cal dir que totes les actuacions ens apropen cada cop més als nostres objectiu, i és per això que necessitem seguir sent prou gent per bastir pinyes amb garanties que ens ajudin a afrontar castells segurs i del nivell que volem. Cal apuntar-se a les llistes.

  L'hora de trobada al local seran les 10:45h i la sortida dels autocars està prevista per les 11:00 h. Com sempre preguem puntualitat.

  Actuem amb Castellers de Sabadell i Castellers del Poble Sec

  Com arribar

  Plaça Major Badia del Vallès (Com arribar-hi)

 • Diada Castellera de la Fira de l'Ascenció - Granollers

  Diumenge, 8 Maig 2016 - 12:00pm

  Desprès de la passa endavant que va significar l'actuació que vam fer a Salt, hem decidit que l'actuació a Granollers, serveixi per recuperar senasacions que no vivim des de la fi de la temporada passada.

  És per això que si estrenyem fort als assigs que queden, i acudim un nombre de castellers addients tant als assaigs, com a l'actuació de diumenge, intentarem fer un nou avenç en la nostra temporada castellera. No vingueu sols, convideu a gent del vostre voltant a viure desde dins la emoció i les sensacions del món dels castells.

  Sortirem en autocars diumenge a les 10'30 des del Local de la Colla. Apunteu-vos a les llistes per poder fer una previsió d'autocars.

  Actuem amb: Xics de Granollers i Marrecs de Salt

  Com arribar

  Plaça Porxada de Granollers(Com arribar-hi)

   

 • Festa Major Cementiri Vell - Terrassa

  Dissabte, 14 Maig 2016 - 7:00pm

  Dintre del compromís adquirit aquesta temporada amb la ciutat de Terrassa, aquest cap de setmana estarem presents a la Festa Major del Cementiri Vell, on donarem a conèixer i farem partíceps del món casteller i de la cultura popular catalana, a tots els veïns del barri i a tots aquells que es vulguin apropar a viure els castells des de dins.

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada.

  No us ho penseu... convideu a veïns, amics, coneguts, familiars... no vingueu sols! Tots sabeu que val la pena!

  11h-12h Tallers infantils

  19h. Actuació Castellera

  Com arribar

  Plaça del Cementiri Vell (Com arribar-hi)

  Cartell Taller i actuació castellera a la Festa Major del Cemetiri Vell

 • Festa Major de Montcada i Reixac

  Diumenge, 15 Maig 2016 - 12:00pm

  De nou se'ns presenta una nova oportunitat per consolidar la línia ascendent que vivim en aquest inici de temporada.

  Actuem a la Festa Major de Montcada i Reixac... i és un bon moment per mostrar el nostre nivell a la resta del món casteller i fer veure de quina pasta estem fets!

  Quedarem a l'estació de RENFE de Terrassa a les 10h.-10'15h., i agafarem el tren de les 10'37h. i baixarem a l'estació de Montcada-Manresa i anirem caminant fins la Plaça de l'Esglèsia que es troba a 5 minuts.

  Cal apuntar-se a les llistes per poder bastir les pinyes amb temps, per saber quants serem a dinar...

  Desprès de l'actuació, Castellers de Montcada ens convida a compartir el dinar. Dinarem paella i ens ofereixen la possibilitat de demanar paella vegetal si es reserva amb anterioritat amb els responsables de la colla (Bistu,Miki o Ramon)... Un cop acabat el dinar tornarem cap a Terrassa.

  Actuem amb Castellers de Montcada, Castellers de Sabadell i Castellers de Mollet.

  Com arribar

  Plaça de l'Esglèsia (Com arribar-hi)

  Cartell Diada Castellera Festa Major de Montcada i Reixac

 • Festa Major de Ca n'Aurell

  Diumenge, 29 Maig 2016 - 12:00pm

  Desprès d'haver de deixar la seu històrica al Carrer Cremat, el 1995 ens vam establir finalment al carrer Pasteur. Des de llavors ens hem sentit totalment identificats amb el barri que ens acull, amb els seus veïns i amb les seves iniciatives. Hem col·laborat molt activament amb activitats organitzades des de l'Associació de Veïns, des de l'Agrupació de Comerciants,...

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada. Convidem a familiars, amics, coneguts... a participar dels castells des d'una nova òptica, a viure el món dels castells des de dintre, a apassionar-se amb el món dels castells... Per això convidem a tots i a totes, a grans i petits,... als nostres assaigs i a les nostres actuacions.

  Us esperem... veniu a viure els castells... veniu a fer colla... veniu a fer cultura... veniu a fer barri!

  Us convidem a participar de l'actuació castellera de Festa Major que comptarà amb Castellers de Terrassa i les colles convidades de Moixiganguers d'Igualada i Castellers de Badalona.

  • 9h. Tradicional esmorzar casteller (cal apuntar-se a les llistes. S'ofereix opció vegetariana)
  • 2/4 de 12: Cercavila des del local fins la Pl. del Progres
  • 12h: Inici diada Castellera Festa Major de Ca n'Aurell
  • En acabar piscolabis per les colles convidades.
  • Un cop tot recollit i endreçat...dinar pels membres de Castellers de Terrassa al loca..
  • Sobretaula de Festa Major...

  Com arribar

  Plaça del Progrés (Com arribar-hi)

 • Diada XXXI Aniversari dels Castellers de Santa Coloma de Gramenet

  Diumenge, 5 Juny 2016 - 12:00pm

  Continuant amb la bona dinàmica, aquest cap de setmana tenim prevista una actuació castellera a Santa Coloma de Gramanet en motiu del XXXI aniversari de la colla local. És una bona ocasió per continuar gaudint dels castells i continuar treballant per aconseguir nous reptes.

  Per això, us convoquem a tots a les 10:45 h al local per sortir amb els autocars a les 11:00 h cap a Santa Coloma de Gramanet i iniciar l’actuació a la Plaça de la Vila a les 12 h del migdia,  acompanyant als Castellers de Santa Coloma i els Castellers de Montcada.

  En acabar l’actuació ens convidaran a un pica-pica al seu local social, molt proper a la plaça.

   

  Com arribar

  Plaça de la Vila (Com arribar-hi)

 • Festa Major de Roc Blanc

  Dissabte, 11 Juny 2016 - 7:00pm

  Dintre del compromís adquirit aquesta temporada amb la ciutat de Terrassa, aquest cap de setmana estarem presents a la Festa Major del Roc Blanc, on donarem a conèixer i farem partíceps del món casteller i de la cultura popular catalana, a tots els veïns del barri i a tots aquells que es vulguin apropar a viure els castells des de dins.

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada. No us ho penseu... convideu a veïns, amics, coneguts, familiars... no vingueu sols! Tots sabeu que val la pena!

  11h. Tallers de castells

  18'30h. Cercavila

  19h. Actuació Castellera.  Actuem amb Castellers de Montcada.

  Com arribar

  Jardins de Ròmul Pinyol (Roc Blanc) (Com arribar-hi)

  Cartell Taller i actuació castellera a la Festa Major del barri de Roc Blanc

 • Falles al Pont de Suert

  Dijous, 23 Juny 2016 - 4:30pm

  Per segon any consecutiu, tindrem de nou l'honor,l'orgull i el plaer d'unir dues tradicions catalanes reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

  Els que vulguin baixar falles, s'hauran d'apuntar a les llistes que es col.locaran al local. Aquest any les places reservades als membres de la colla per poder-ho fer, són limitades.

  L'autocar sortirà cap a Pont de Suert el dia 23 a les 17h. CAL APUNTAR-SE A LES LLISTES PER PODER RESERVAR ELS AUTOCARS QUE SIGUIN NECESSARIS. 

  Farem uns pilars en honor als fallaires que arriben des del Faro portant les seves falles el 23 a la nit. Un cop acabada l'activitat els que vulguin podran anar a dormir al pabelló que els organitzadors ens han habilitat.

  El dia 24 a les 12h. farem una actuació castellera a la plaça de la vila. Despres ens convidaran a dinar i tot seguit baixarem cap a Terrassa.

 • 2n Aniversari Pallagos del Conflent

  Dissabte, 25 Juny 2016 - 10:45am

  Aquest cap de setmana, anirem al Conflent (Catalunya Nord) per celebrar el segon aniversari dels nostres fillols, la colla dels Pallagos del Conflent. L'actuació serà diumenge al migdia.

  Hi haurà un autocar que sortirà el dissabte dia 25 des de la Rambla d'Ègara a les 11 del matí (a l'alçada de l'IES Terrassa) El dinar i berenar de dissabte anirà a càrrec de cadascú.

  Durant la tarda-nit de dissabte hi ha un seguit d'actes organitzats; un correfoc, un concert... Es dorm a un pavelló que ens han habilitat per la ocasió. L'organització ens donarà de sopar.

  La resta de la colla sortirem en autocar diumenge 26. L'autocar sortirà puntualment a les 7 del matí. Demanem puntualitat i que tothom estigui al Local a 3/4 de 7, ja que a les 10.30 hauriem d'estar a Prades, per participar del cercavila que hi ha organitzat. Durant el trajecte, es farà una parada de 20 minuts per a esmorzar (a càrrec de cadascú). L'actuació és a les 11h i desprès de l'actuació la organització ens convida a dinar.

  Com arribar

  Prada de Conflent (Catalunya Nord) (Com arribar-hi)

  Cartell actes Festes de Prada de Conflent juny 2016

 • Festa Major de Terrassa

  Dissabte, 2 Juliol 2016 - 5:00pm

  Ara és l'hora! Ja ha arribat la gran cita de la primera part de la temporada. 

  Dissabte 2:

  Dissabte és el dia de lluiment dels grups de cultura popular de la nostra ciutat. Hem de ser un bon nombre de castellers per passejar amb orgull el nostre tarannà i el blauturquesa pels carrers de la nostra ciutat, i fer un petit tastet del que sabem fer millor. Compartir els castells amb el poble!...I desprès del cercavila, escalfem motors per l'actuació de diumenge... Us esperem!

  - Cercavila de Festa Major.

  • concentració a les 17'45h al Raval de Montserrat. Inici Cercavila 18h.

  - Actuació de Vigilia.

  • concentració a les 20.30h a la Plaça Vella.
  • actuació de vigilia a les 21.00h a la Plaça Vella.

  Diumenge 3:

  - Primer agafarem forces per afrontar la diada amb garanties i ben preparats i per començar prepararem l'estomac. Qui vulgui també pot fer l’esmorzar casteller del diumenge com marca la tradició cap a les 9 h del matí al local de la colla. Cal apuntar-se a les llistes del bar (parlar amb la Lola).

  • a les 9.00h al Local.

  - Pilar d'Ofici. Com cada any, el diumenge de Festa Major la colla fa el pilar d’ofici a la Plaça Vella, participant de la rebuda al Seguici d'Autoritats a la tradicional sortida d'Ofici. Per aquest motiu, ens hem de presentar molt puntuals. Tot seguit farem el nostre pilar de gala (no cal dir que és un pilar de cinc el que cal fer)

  • concentració a les 10.45h a la Plaça Vella.
  • pilar d'ofici a les 11.00h a la Plaça Vella.

  - ACTUACIÓ DE FESTA MAJOR: Actuem amb Colla JOves XIquets de Valls, i Minyons de Terrassa. Tots els esforços i tot el treball dels últims mesos han anat enfocats a afrontar aquesta actuació de Festa Major. Han estat uns dies difícils, però us demanem un últim esforç a tots i a totes els que encara teniu dubtes, i veniu a gaudir de la Festa Major des de la pinya dels Castellers de Terrassa. Homenatjem a la nostra ciutat com és mereix, oferint-li el bo i millor que tenim, i que sense tu... no seria possible. Vine a fer pinya! Que no t'ho hagin d'explicar! Som els Castellers de Terrassa!

  • concentració a les 11.45h a la Plaça Vella.
  • actuació al Raval de Montserrat a les 12.00h.

  Programa d'activitats Festa Major de Terrassa 2016

 • Festa Major del barri de La Cogullada

  Diumenge, 10 Juliol 2016 - 7:00pm

  Just una setmana desprès de l’actuació de Festa Major de Terrassa, una de les actuacions més exitoses dels últims anys, hem d'anar deixant enrere les celebracions i tornar a posar-nos mans a la feina i a cenyir-nos les faixes, per tornar a plaça i continuar acomplint amb el nostre compromís i la nostra paraula de treballar per estendre el món dels castells en particular, i la cultura catalana en general, per tot arreu, però pels barris de Terrassa en concret.

  Dintre del compromís adquirit aquesta temporada amb la ciutat de Terrassa, aquest cap de setmana estarem presents a la Festa Major de la Cogullada, on donarem a conèixer i farem partíceps del món casteller i de la cultura popular catalana, a tots els veïns del barri i a tots aquells que es vulguin apropar a viure els castells des de dins.

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada.

  No us ho penseu... convideu a veïns, amics, coneguts, familiars... no vingueu sols!

  Tots sabeu que val la pena!

 • Actuació a Calafell

  Diumenge, 17 Juliol 2016 - 12:30pm

  L’objectiu que la colla s’ha marcat, és que si durant la setmana som capaços de realitzar assaigs profitosos, amb una bona assistència i durant els quals poguem assajar i treballar bones proves, podriem portar algun castell de vuit juntament amb el dos de set...

  El passat ens enorgulleix, el present ens esperona i el futur ens il·lusiona!

  Només nosaltres tenim la clau... i ens posem els límits.

  Quedarem a 2/4 de 11h al local i l'autocar sortirà a 3/4 d'11h. puntualment.

  Actuem amb Nens del Vendrell i Bordegassos de Vilanova.

  Com arribar

  Plaça Catalunya (Com arribar-hi)

 • Fira del Segar i el Batre Llagostera

  Dissabte, 30 Juliol 2016 - 7:00pm

  Com ve sent tradicional, acomiadarem la primera part de la temporada actuant dintre dels actes de la Fira del Segar i el Batre a la localitat de Llagostera.

  Fem un últim esforç i portem a Llagostera grans castells, perquè no sabem fer una altra cosa que donar el màxim, i que facin que la població vosquin una gran experiència castellera i tingui un bon record de nosaltres.

  Els autocars sortiran puntualment a les 17h. del local.

 • Festa Major de Matadepera

  Dissabte, 27 Agost 2016 - 8:00pm

  A les 19:00h de la tarda quedem al local i a les 19:15 h puntualment Sortirà l’autocar. Per aquells qui vagin amb vehicle propi, ens trobarem tots a les 20'00h a la Plaça de l’Església de Matadepera.

  Actuem amb Castellers d'Esparreguera.

  Com arribar

  Plaça de l'Esglèsia(Com arribar-hi)

 • Festa Major de Manresa

  Diumenge, 28 Agost 2016 - 12:00pm

  A les 10:45 h del matí quedarem al local i a les 11:00 h sortirà puntualment l’autocar.

  Actuem amb Tirallongues de Manresa i Bordegassos de Vilanova

  Com arribar

  Plana de l'Om (Com arribar-hi)

 • Festa Major de la Mare de Déu dels Socors d'Agramunt

  Dissabte, 3 Setembre 2016 - 6:00pm

  Quedarem al Local a les 15'45h. i a les 16'00h. puntualment sortiran els autocars.

  S'apropen dates importants i ens quedem sense marge de millora...és el moment de donar-ho tot, i convidar a tothom a que vingui.

  Actuem amb Castellers de Lleida i Margeners de Guissona.

 • Festa Major de Vilanova del Camí

  Diumenge, 4 Setembre 2016 - 12:00pm

  A les 10'30h us convoquem al local, i a les 10'45h. sortiran els autocars.

  Actuem amb Moixiganguers d'Igualada i Castellers d'Esplugues.

 • Diada Nacional de Catalunya

  Diumenge, 11 Setembre 2016 - 12:00pm

  Com cada any ens desplaçarem, com ja es tradicional, fins a Sant Adrià de Besòs per actuar en l'homenatge que la ciutat fa per la Diada Nacional de Catalunya.

  Com arribar

  Plaça de Francesc Macià (Com arribar-hi)

  Un cop acabada l'actuació ens desplaçarem amb els autocars, cap al tram que tenim assignat (tram 38) a l'acte organitzat per l'assemblea Nacional de Catalunya (ANC), que està a prop de l'arc de Triomf.

  Un cop allà els autocars ens deixaran, i tornaran cap a Terrassa, amb aquells que no vulguin participar d'aquest acte. La resta dinarem allà (cadascú s'ha de portar el seu dinar i quelcom per compartir...), estarem atents per poder ser al lloc que ens indiquin a l'hora que ens diguin, i realitzar el castell quan sigui l'hora.

  Desprès, un cop acabat l'acte, tornarem en tren cap a Terrassa (la colla proporcionarà el bitllet a cada casteller que faci el trajecte a l'hora indicada amb la colla)

 • XXII Diada en honor a l'Avi Emili

  Dissabte, 17 Setembre 2016 - 5:00pm

  L'objectiu principal d'aquesta Diada, a part de fer conèixer i viure els castells, és promocionar i donar a conèixer la figura de l'Emili Miró, tant a la ciutat, com als membres de la nostra colla. Volem que es recordi el paper cabdal que va jugar en el món casteller en general, en la consolidació del món dels castells a Terrassa, i en la formació i consolidació de la nostra colla a la ciutat i al món casteller. Es per això que va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya l'any 1991. Volem donar a conèixer la vitalitat i l'esperit casteller que va transmetre durant tots els anys que va ser president de la nostra entitat, fins a la seva mort, el 1993.

  És un cap de setmana ideal, per convidar a tothom que coneguem a que vinguin a conèixer-nos una mica més i a viure la passió pels castells... a apassionar-se amb el món dels castells!

  Dissabte al matí, a partir de les 10h, aprofitant la celebració de la XXII Diada en honor a l'avi Emili, farem per segon any consecutiu la diada de "Castells amb la tercera edat", durant la qual aproparem el món dels castells als usuaris de la Residència Sant Llàtzer i les seves families.

  Dissabte a la tarda, des de les 17h, viurem una tarda lúdica per a tothom al Raval de Montserrat. Podrem gaudir amb un inflable gegant, el grup d'animació "Pep López i sopars de duro" ens presentarà el seu espectacle "Folkids", una carpa on podrem veure videos sobre el Concurs de Castells de Tarragona, i una exposició fotogràfica que farà un recorregut per la trajectòria vital de l'Avi en el món dels castells, a més de poder aconseguir informació i marxandatge de la colla... i finalment obrirem el mon dels castells a tota la ciutadania, amb la possibilitat de participar d'un assaig obert a la ciutat.

  Diumenge, a les 9h. del matí hi haurà el tradicional esmorzar al local de la colla. A les 11'15h. sortirem en cercavila des del nostre local, acompanyats del grup SOM Maurina, Geganters de Sant Pere Nord, Bastoners de Sant Pere Nord, Castellers de Lleida, Xiquets de Reus i Castellers de Terrassa.

  A les 12h, al Raval de Montserrat, a la Diada castellera, actuem amb Castellers de Lleida i Xiquets de Reus.

  Un cop acabada l'actuació, el local restarà obert, tothom que vulgui podrà dinar al local (cadascú s'haurà de portar el dinar...) i a partir de les 17h. podrem reviure l'actuació ja que passarem el video de la Diada de l'Avi Emili d'enguany.

 • XXVI Concurs de Castells - TAP Tarragona

  Dissabte, 1 Octubre 2016 - 5:00pm

  La nostra colla participarà en la jornada de dissabte 1 d’octubre aConcurs de castells de Tarragona d’enguany.

  Us demanem que sigueu el màxim de puntuals ja que hem hagut d'ajustar molt els temps per afavorir aquells que dissabte treballen, i a la Tarraco Arena Plaça, els tempos també van molt pautats. 

  • Compteu que quedarem al voltant de les 13:00 h al local Social de Castellers de Terrassa. La sortida dels autocars seria com a molt tard a les 13:30 h.
  • Els que vulgueu o preferiu anar directament allà, us recomenem que aneu amb temps per tal de poder estacionar sense presses els vostres vehicles (normalment a "l'espai de a Tabacalera" i rodalies hi acostuma a haver lloc per aparcar).
  • Quedarem al punt de trobada a les 14´45 (PARC DE LA CIUTAT) Al voltant de les 15:00 h, les colles sortirem en cercavila cap a la Tarraco Arena.
  • Accedirem com a colla al recinte pel Carrer de l'Alguer, a partir de les 15'45h.
  • A la jornada de dissabte 1 d'octubre del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça hi actuaran 20 colles, distribuïdes en els grup D, E i F. Els primers en actuar seran els Xiquets de Hanghzou. La jornada començarà a 2/4 de 5 de la tarda a la TAP. 

   Ubicació Castellers de Terrassa, Concurs Castells dissabte, Octubre 2016

   • Grup F: Xiquets de Hanghzou. F1 Xiquets del Serrallo. F2 Jove de Sitges. F4 Jove de Barcelona. F3 Castellers de Berga. F8 Al·lots de Llevant. F7 Tirallongues de Manresa. F6 Castellers de Lleida. F5
   • Grup E: Bordegassos de Vilanova. E7 Castellers d'Esplugues. E3 Castellers de la Sagrada Família. E1 Castellers del Poble Sec. E6 Castellers de Terrassa. E5 Xics de Granollers. E8 Sagals d'Osona. E2 Castellers de Sant Pere i Sant Pau. E4
   • Grup D: Moixiganguers d'Igualada. D4 Castellers de Sant Cugat. D1 Marrecs de Salt. D3 Xicots de Vilafranca. D2
  • Estigueu atents en tot moment a les indicacions dels mebres de la junta i tècnica dintre del la Tarraco Arena, ja que disposem d'un temps determinat per bastir els castells. No us distreiueu, ni us separeu del lloc assignat a la colla.
  • Intenteu descansar al llarg de la diada i beure aigua. Cal estar al 100% quan ens ho demanin.
  • Un cop acabat el concurs, quan s'indiqui, la colla tornarà amb els autocars cap a Terrassa (aquells que tornin cap a Terrassa)

  Per qualsevol altre aclariment us podeu adreçar a la tècnica o la junta.

 • Diada Castellera Festa Major de Molins de Rei

  Diumenge, 9 Octubre 2016 - 12:00pm

  Desprès del gran concurs que vam viure dissabte passat, tot i que no vam acabar d'assolir el que portavem previst, ara és el moment de persistir... no defallim... ho tenim a tocar... ens esperen grans moments! Totes les actuacions d'araa final de temporada són importants i cabdals, si volem assolir els objectius proposats i que tothom tenim al cap...

  Tots hi creiem... i tu?... Vine a viure els castells... vine a viure la passió pels castells! Vine a viure el blauturquesa!

  Quedarem a 3/4 d'11 al local, per sortir puntualment a les 11h. cap a Molins de Rei. Actuem amb Matossers de Molins de Rei.

  Plaça de l'Esglèsia (Com arribar-hi)

 • Diada III Aniversari Castellers de Viladecans

  Dissabte, 15 Octubre 2016 - 6:00pm

  En les vostres mans està poder assolir els nostres anhels. Cal que siguem els màxims castellers possibles, per poder fer una gran actuació i felicitar als Castellers de Viladecans com es mereixen en el seu 3r. Aniversari, i al mateix temps, escalfar motors i seguir progressant per arribar a assolir els objectius proposats.

  Ara és el moment de persistir... no defallim... ho tenim a tocar... ens esperen grans moments! Totes les actuacions d'ara a final de temporada són importants i cabdals, si volem arribar a assolir els castells desitjats i que tothom tenim al cap...Totes les diades són importants si volem crèixer. 

  Quedarem a les 16'30h al local...i sortirem puntualment a les 16'45h de la tarda. Recordeu apuntar-vos a les llistes o indicar si aneu amb vehicle propi.

  En acabar la colla local, ens convidarà a un petit refrigeri per recuperar forces abans de tornar cap a casa.

  Actuem amb la colla local, Castellers de Viladecans, i Castellers de Sant Adrià.

  Com arribar

  Plaça de la Vila (Viladecans) (Com arribar-hi)

 • Castellers a la Fira Gastro-Art

  Dissabte, 22 Octubre 2016 - 12:30pm

  Per segon any consecutiu, la colla realitzarà una col·laboració amb Gastro & Art, Fira gastronòmica i d’artesania de Terrassa.

  Un cop acabat l'acte, anirem tots aquells que volgueu, al local a dinar per a les 16'15h. agafar l'autocar i anar cap a Reus.

  El dinar te un preu de 3€ i formarà part d'un acte solidari que es fa a la Maurina en benefici del Rebost dels Aliments. Tothom que vulgui i pugui, podrà col·laborar amb aquesta iniciativa, portant aliments al local durant aquesta setmana i deixar-los al lloc que la colla ha habilitat per a tal ocasió al local.

  Pel dinar de dissabte, cal apuntar-se i cal pagar abans d'acabar l'assaig de divendres dia 21, per poder saber el nombre de racions que caldrà.

  Com arribar

  Plaça Primer de Maig (Com arribar-hi)

 • Diada de Xiquets de Reus

  Dissabte, 22 Octubre 2016 - 6:00pm

  Actuem a una gran plaça castellera com és Reus. Hi hem anat molts cops i l'any passat els hi vam poder oferir una molt bona actuació.

  Aquest any, volem millorar-la i treure el millor que tenim per poder superar l'actuació que vam realitzar a la diada de dissabte del concurs de Tarragona.

  Així que reserveu el dissabte! Agafeu camisa, faixa, mocador, convideu algun amic... i cap el Mercadal, a fer una actuació a l'alçada del moment i del lloc!

  Aquells que no us quedeu a dinar al local desprès de l'actuació del matí a la fira Gastro&Art, quedarem al local a les 16h, per sortir puntualment a les 16'15h.

  Actuem amb Xiquets de Reus, Xicots de Vilafranca i Castellers d'Altafulla.

  Com arribar

  Plaça del Mercadal (Reus) (Com arribar-hi)

 • Vigilia de XXXVII Diada de la colla

  Dissabte, 5 Novembre 2016 - 7:00pm

  Actuació de vigília dissabte dia 5, a partir de les 18'00h. a la Plaça Vella, amb:

  • Castellers de Santa Coloma.
  • Castellers de Montcada i Reixac.
  • Castellers de Terrassa.

  En acabar l'actuació de vigilia, les colles convidades gaudiran d'un petit refrigeri. 

  La colla anirà cal local on hi haurà el IV concurs de Tapes. 

  La temàtica del concurs de tapes és sobre les diferents CCAA de l'estat Espanyol. S'han de fer grups de 8 persones i cadascú ha de fer un mínim de 10 tapes. El 10% de les tapes han de ser vegetarianes. Al local teniu els cartells amb informació i les llistes per apuntar-vos. Les CCAA a representar es faran per sorteig, i es comunicarà a cada grup.

  Aquells que no participeu de cap grup, i volgueu degustar les tapes, haureu d'abonar 5€ per poder-ho fer.Els tiquets els podreu comprar a la Gemma abans del divendres 4 de novembre. Si teniu cap dubte podeu parlar amb en Ramon.

  Com arribar

  Plaça Vella (Com arribar-hi)

 • XXXVII Diada de la Colla

  Diumenge, 6 Novembre 2016 - 1:00pm

  9'00h. Tradicional esmorzar de diada.

  11'15h. Cercavila des del Local de la Colla

  12h. Actuació de Diada, al Raval de Montserrat, amb:

  • Castellers de Terrassa
  • Vailets de Gelida

  En acabar l'actuació hi haurà un petit refrigeri a l'atri de l'Ajuntament per la colla convidada.

  Un cop acabat el refrigeri, a les 15'00h., hi haurà el tradicional Dinar de Diada al poliesportiu de la Cogullada. (Els socis podran recollir el seu tiquet de manera GRATUÏTA a la Gemma (La resta podra adquirir els seus tiquets al preu de 5 euros fins divendres 4 de Novembre a final d'assaig) 

  A partir de les 18'00h. al Local de la Colla:

  • Parlaments
  • Video resum en imatges de la temporada de Castellers de Terrassa
  • Sorpreses vàries...
  • ... i festa fins a una hora prudent. Recordeu la importància de respectar el descans dels veïns i comportar-se de manera addient.

  Com arribar

  Raval de Montserrat (Com arribar-hi)

 • Diada Castellers de Caldes

  Diumenge, 13 Novembre 2016 - 1:00pm

  L'última actuació de l'any...l'últim esforç per mostrar el que podem fer, i que tot i haver passat la nostra diada, som capaços de repetir la nostra millor versió... volem millorar o millorar l'actuació de la nostra Diada... i això només depèn de nosaltres...així que dimarts i divendres omplim el local... tothom a assaig... i diumenge tots cap a Caldes!!!

  Quedarem al local a les 10'30h. i sortirem puntualment a les 10'45h. (Apunteu-vos a les llistes, per poder fer les pinyes i saber amb qui podem comptar)

  Actuem amb Castellers de Caldes de Montbui, Castellers de Castellar i Castellers d'Andorra.

  En acabar l'actuació els Castellers de Caldes ens conviden a dinar una saborosa paella (també hi haurà la opció de paella vegetariana), així que per això també és important apuntar-se a les llistes per saber quants coberts han de reservar els amics de Caldes. Un cop acabat el dinar els autocars tornaran cap a Terrassa.

  Com arribar

  Plaça de Can Rius (Com arribar-hi)