Castells patrimoni de la humanitat

Torneig de futbol sala intercasteller 2015.

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Actuacions dels Castellers de Terrassa

 • 17a. Mitja Marató Ciutat de Terrassa i 11a. Cursa Santi Centelles

  Diumenge, 24 Gener 2016 - 10:00am

  Diumenge, Castellers de Terrassa va col·laborar amb la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles de la nostra ciutat, com ve sent tradicional. Van donar la sortida a la mitja Marató amb dos pilars de quatre, un aixecat per sota, i posteriorment la canalla de la colla, va participar i recórrer la distància de la Santi Centelles. Finalment, i just abans de l’entrega de premis es va fer el tres de set i el quatre de set, i un pilar de cinc,  en honor als guanyadors i participants de la Mitja Marató i de la Cursa Santi Centelles. Tant la assistència de castellers a aquesta primera actuació, com la seguretat mostrada en les construccions que la colla va completar, conviden a l’optimisme i presagien molt bones sensacions per a la nova temporada castellera, que s’ha de remarcar que es any de concurs.

   

  CRONICA PREVIA

  Com és tradicional, Castellers de Terrassa, col·laborem amb la Mitja Marató de la nostra ciutat, posant el nostre granet de sorra i fent allò que millor sabem fer, per fer més gran aquest esdeveniment esportiu. Quedarem per organitzar els pilars simultanis a la sortida. Posteriorment la canalla de la colla, participarà i recorrerà la distància de la Santi Centelles i la resta podrem esmorzar. En acabar la cursa, realitzarem la tradicional actuació.

 • Pilar de dol a l'enterrament de sa Majestat Carnestoltes

  Dimecres, 10 Febrer 2016 - 9:30pm

  A partir de 2/4 de 9 del vespre assistirem a l'enterrament de Sa Majestat Dalai Li Mama, i farem el pilar de dol en el seu honor quan cremi la pira mortuòria de l'enterrament del Carnestoltes.

  Un minut de silenci, acompanyat de la tètrica dansa del fantasma de la mort entre els assistents, sublima la cerimònia final del Carnestoltes. Dues torres humanes inicien el seu ascens amb un pilar aixecat per sota i els enxanetes deixen anar globus il·luminats.

  Un cop acabada la cerimònia, tots aquells que volgueu podreu gaudir de la sardinada popular gratuïta.

  Com arribar

  Davant Castell de Vallparadís (Parc de Vallparadís) (Com arribar-hi)

 • Actuació de Santa Eulàlia a Esparreguera

  Diumenge, 14 Febrer 2016 - 2:00pm

  És la primera actuació de l'any fora de Terrassa i hem de continuar alimentant les bones sensacions que tenim actualment.

  Quedarem a les 11'00h. al local i els autocars sortiran puntualment a 1/4 de 12. Preguem puntualitat i que tots us apunteu a les llistes del local.

  Com comença a ser tradicional desde fa uns anys, per la sortida de diumenge un grup de castellers aniran caminant fins a Esparreguera. Si esteu interessats i hi voleu anar, hauríeu de parlar amb el Pedrosa o el “Perico” per que us aconsellin i us donin tota la informació necessària. En principi se sortiria del local a 2/4 de 8 i a 3/4 de 8 es passaria pel Caballo Blanco a la Maurina. Actuem amb Castellers d'Esparreguera

  Com arribar

  Plaça de Santa Eulàlia (Com arribar-hi)

 • Actuació al Poble Espanyol (Montjuïc)

  Dilluns, 22 Febrer 2016 - 8:30pm

  Ja tenim més informació sobre l'actuació del proper dilluns 22 de Febrer.

  Sortirem en autocar des del local a les 18,30h.

  Tenim prevista l'entrada al Poble Espanyol a les 19,30h. (Hem d'entrar tots en grup ja que l'accés està regulat)

  L'actuació serà a les 21,00h.

  Aquells que no pogueu anar amb autocar, podeu venir en cotxe a l'actuació, convindria assegurar pinya per fer el 3/7, per orgull propi i per oferir una bona imatge al públic i als organitzadors de l'event.

  CAL APUNTAR-SE A LA LLISTA!!!!

  Com arribar

  Plaça del Poble Espanyol.(Monjuïc) (Com arribar-hi)

 • Els Bombers ens companyen a donar sang

  Dissabte, 12 Març 2016 - 8:00pm

  Com a colla implicada amb la ciutat, amb les seves entitats i amb iniciatives socials, ens hem compromès a fer un pilar a les 7 de la tarda a Terrassa per col·laborar amb la campanya de donació de Sang: Els Bombers t’acompanyen a donar sang.

  Lloc: Atri de l'Ajuntament

  Si cap Casteller vol col·laborar fent una donació de sang, ho podrà fer a l'espai habilitat per poder fer-ho. La donació es podrà fer a un lloc tan emblemàtic com la Sala de Plens de l’Ajuntament de 10 a 20 hores. La resta de Castellers que no pogueu gaudir de la jonada o d'algun dels seus actes, quedarem a 1/4 de 7 de la tarda davant de l'Ajuntament per començar a preparar la nostra participació.

 • Diada Inici Castellers de Badalona

  Diumenge, 13 Març 2016 - 1:45pm

  Acompanyarem als amfitrions de Castellers de Badalona en la seva actuació d'inici de temporada, juntament amb Castellers de la Vila de Gràcia. A 2/4 d'1 del migdia sortirem de la plaça de l'Ajuntament en cercavila amb les altres colles, per anar cap a la plaça on farem l'actuació. Els autocars sortiran a les 11 del matí. Es prega la màxima puntualitat i que us apunteu a les llistes per poder fer una previsió amb garanties tant per l'actuació com pel transport. Recordeu que a l'hora especificada, és quan sortiran els autocars...no a l'hora q s'ha d'arribar al local...

  Com arribar

  Plaça del Pou del Greix (confluència entre la Rambla i el carrer de Mar) (Com arribar-hi)

   Crònica actuació

                          El passat diumenge dia tretze de març, els Castellers de Terrassa varen actuar en la diada d'inici de temporada dels Castellers de Badalona, juntament amb els Castellers de la Vila de Gràcia. La colla egarenca va sortir molt satisfeta de l’actuació realitzada, de la presencia de castellers i del nivell mostrat a plaça. Aquesta actuació certifica la bona progressió i el bon treball que es fa cada dimarts i divendres al local del Carrer Pasteur, i referma les bones sensacions que es tenen envers l’acompliment dels objectius als quals s’aspira durant la present temporada.

                  La diada castellera començava a quarts d'una del migdia a la plaça del Pou del Greix, desprès d’un cercavila conjunt de les tres colles des de la Plaça de la Vila, alçant simultàniament varis pilars de quatre per part de les tres colles presents a plaça.

                  Els Castellers de Terrassa, últims en ordre d'actuació, varen descarregar tots els castells que es van proposar. En primera ronda van descarregar, el cinc de set, que ja és el segon de la temporada. Tot seguit van abordar amb èxit el primer set de set de l’any, i finalment el quatre de set amb agulla. Aquestes construccions els va permetre assolir la seva millor actuació del que portem d’any. En la ronda de pilars han completat el vano de cinc.

                  Les estructures de set i quatre amb agulla, van haver de ser defensades amb força per uns castellers que ja tenen la vista posada en la seva diada-festa del local que es celebrarà a principis d'abril.

                  Els Castellers de la Vila de Gràcia, varen oferir una bona imatge descarregant tots els castells amb seguretat i tranquil·litat. Cinc de set, set de set, tres de set i vano de cinc va ser l'actuació dels de la camisa blava.

                  Els amfitrions, per la seva banda, van realitzar una bona diada descarregant a la primera els castells que s'havien plantejat. Tres de set de sortida, seguit del quatre de set, el cinc de sis en la tercera ronda i un pilar de cinc per cloure l'actuació.

                  Resum de l'actuació:

  • Castellers de Terrassa; Pde4, Pde4, 5de7, 7de7, 4de7a, Pde4, Pde5, Pde4
  • Castellers de la Vila de Gràcia; Pde4, Pde4, 5de7, 7de7, 3de7, Pde4, Pde5, Pde4
  • Castellers de Badalona; Pde4, Pde4, 3de7, 4de7, 5de6, Pde5

   

 • Diada del Local

  Diumenge, 3 Abril 2016 - 12:00pm

   Resultat actuació:

  • @CDTerrassa:p4cam,7d7,5d7,4d7a,2p5
  • @CastCornella:p4cam,3d7,4d7,4d6a,2p4
  • @Tirallongues:p4cam,3d6a,2d6,3d6,p5
  • @escaldats:p4cam,3d7,id4d7,4d7,4d6a,p5

   Crònica:

                 El passat diumenge, els Castellers de Terrassa varen celebrar la Diada del Local, una mena de diada d’inici de temporada, al Raval de Montserrat, compartint plaça amb els Castellers de Cornellà, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Caldes de Montbui.

                  La diada, que va durar una hora i quaranta-cinc minuts, va resoldre's amb tots els castells descarregats i un sòl intent desmuntat. A les dotze entraven les colles a plaça caminant pilars de quatre.

                  La colla blau turquesa, va descarregar el 7 de 7, el 5 de 7, ambdós amb estrenes al pis de quarts, i el 4 de 7 amb agulla.

                  La quantitat de camises va permetre als Castellers, descarregar amb tranquil·litat tant l'estructura de cinc com de set; el quatre amb agulla, en canvi, va complicar-se a la descarregada a nivell de segons, finalment però el van aconseguir completar. Van tancar l'actuació amb dos pilars de cinc simultanis.

                  Els Castellers de Cornellà van descarregat els 3 de 7, 4 de 7 i 4 de 6 amb agulla.

                  Els Tirallongues de Manresa van descarregat el 3 de 6 amb agulla, 2 de 6, 3 de 6 i pilar de 5.

                  Els Castellers de Caldes van descarregat el 3 de 7, 4 de 7, 4 de 6 amb agulla i pilar de 5, si bé van haver de desmuntar un 4 de 7 abans d'aconseguir completar-lo.

   

  Horaris:

  • 9h. Tradicional esmorzar al local (cal apuntar-se a les llistes: Responsable Lola)
  • 11h. Quedem al local de la colla. Aquells/es que volgueu podreu prendre quelcom ja que el servei de bar estarà obert.
  • 11'30h. Sortim en cercavila des del local fins el Raval de Montserrat.
  • 12h. Entrada pilars caminats i inici actuació Diada del Local al Raval de Montserrat
  • Un cop acabats els pilars de comiat s'oferirà un petit piscolavis a tots els membres de les colles convidades, a l'atri de l'Ajuntament. Un cop repartides a les colles convidades, podrem passar nosaltres
  • El local de la colla, estarà obert per tots aquells que volgueu dinar allà. Hi haurà servei de bar i cadascú haurà de procurar-se el menjar.

  Actuem amb Castellers de Caldes, Castellers de Cornellà i Tirallongues de Manresa.

  Com arribar

  Local Castellers de Terrassa(Com arribar-hi)

  Com arribar

  Raval de Montserrat(Com arribar-hi)

   

 • 6a. Culturassa - Cultura Popular Catalana Terrassa 2016

  Dissabte, 9 Abril 2016 - 6:00pm

  Els Castellers de Terrassa actuaran amb motiu de la 6a trobada “Culturassa”, que aplega durant tot el dia al Parc de Sant Jordi les entitats de Cultura Popular Catalana de la nostra ciutat.

  Des de les 11 del matí i haurà instal·lada una paradeta de la colla per introduir a aquells que estiguin interessats al món dels castells, com també on s'oferirà informació i merxandatge de la colla. Us esperem a tots al llarg del dia a donar un cop de ma per ensenyar a la ciutat que és una colla castellera i com es viuen els castells.

  A les 18h. hi haurà l'actuació de castells a l'era de la Masia Freixa.

  Actuem amb Minyons de Terrassa.

 • Vigílies de l'Aniversari de Marrecs de Salt

  Dissabte, 16 Abril 2016 - 7:00pm

  Després de l’actuació a Terrassa per la festa de la Culturassa , tenim un nou repte aquesta setmana abans de Sant Jordi... Actuem a la vigilia de l'aniversari dels nostres fillols i es mereixen que anem a oferir-los una molt bona actuació.

  Us convoquem a tots a les 16:45 h al local de castellers per sortir a les 17 h en autocar en direcció a Salt. Un cop finalitzada l’actuació la colla amfitriona ens convidarà a una mica de pa amb tomàquet i embotit per tornar sopats cap a Terrassa.

  Actuem amb Marrecs de Salt i Esperxats de l'Estany

  Com arribar

  Plaça del Veïnat (Com arribar-hi)

 • Diada de Sant Jordi

  Dissabte, 23 Abril 2016 - 7:30pm

  Com cada any, durant tot el dia, hi haurà una paradeta de la colla, amb venda de roses i llibres a la Plaça Vella, i més tard oferirem a la ciutat la tradicional actuació de Diada de Sant Jordi.

  No cal dir que és una ocasió excepcional de mostrar a la nostra ciutat allò que millor sabem fer, i aprofitar per consolidar el bon moment que vivim actualment.

  Esperem que tots aquells Castellers que per diferents motius no podeu assistir a les actuacions tant com voldrieu, aquell dia recupereu la camisa i amb la mateixa il·lusió de sempre us apropeu a plaça i a les nostres pinyes. Estarem encantats de poder compartir amb vosaltres aquesta Diada, i de xerrar una estona compartint el moment actual, explicant els nous projectes i recordant vells temps.

  Actuem amb Minyons de Terrassa

  Com arribar

  Plaça Vella (Com arribar-hi)

 • Actuació a Badia del Vallès.

  Diumenge, 24 Abril 2016 - 12:00pm

  Desprès de la Diada de Sant Jordi a Terrassa, anirem al municipi de Badia del Vallès a compartir amb ells les celebracions per aquesta Diada. No cal dir que totes les actuacions ens apropen cada cop més als nostres objectiu, i és per això que necessitem seguir sent prou gent per bastir pinyes amb garanties que ens ajudin a afrontar castells segurs i del nivell que volem. Cal apuntar-se a les llistes.

  L'hora de trobada al local seran les 10:45h i la sortida dels autocars està prevista per les 11:00 h. Com sempre preguem puntualitat.

  Actuem amb Castellers de Sabadell i Castellers del Poble Sec

  Com arribar

  Plaça Major Badia del Vallès (Com arribar-hi)

 • Diada Castellera de la Fira de l'Ascenció - Granollers

  Diumenge, 8 Maig 2016 - 12:00pm

  Desprès de la passa endavant que va significar l'actuació que vam fer a Salt, hem decidit que l'actuació a Granollers, serveixi per recuperar senasacions que no vivim des de la fi de la temporada passada.

  És per això que si estrenyem fort als assigs que queden, i acudim un nombre de castellers addients tant als assaigs, com a l'actuació de diumenge, intentarem fer un nou avenç en la nostra temporada castellera. No vingueu sols, convideu a gent del vostre voltant a viure desde dins la emoció i les sensacions del món dels castells.

  Sortirem en autocars diumenge a les 10'30 des del Local de la Colla. Apunteu-vos a les llistes per poder fer una previsió d'autocars.

  Actuem amb: Xics de Granollers i Marrecs de Salt

  Com arribar

  Plaça Porxada de Granollers(Com arribar-hi)

   

 • Festa Major Cementiri Vell - Terrassa

  Dissabte, 14 Maig 2016 - 7:00pm

  Dintre del compromís adquirit aquesta temporada amb la ciutat de Terrassa, aquest cap de setmana estarem presents a la Festa Major del Cementiri Vell, on donarem a conèixer i farem partíceps del món casteller i de la cultura popular catalana, a tots els veïns del barri i a tots aquells que es vulguin apropar a viure els castells des de dins.

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada.

  No us ho penseu... convideu a veïns, amics, coneguts, familiars... no vingueu sols! Tots sabeu que val la pena!

  11h-12h Tallers infantils

  19h. Actuació Castellera

  Com arribar

  Plaça del Cementiri Vell (Com arribar-hi)

  Cartell Taller i actuació castellera a la Festa Major del Cemetiri Vell

 • Festa Major de Montcada i Reixac

  Diumenge, 15 Maig 2016 - 12:00pm

  De nou se'ns presenta una nova oportunitat per consolidar la línia ascendent que vivim en aquest inici de temporada.

  Actuem a la Festa Major de Montcada i Reixac... i és un bon moment per mostrar el nostre nivell a la resta del món casteller i fer veure de quina pasta estem fets!

  Quedarem a l'estació de RENFE de Terrassa a les 10h.-10'15h., i agafarem el tren de les 10'37h. i baixarem a l'estació de Montcada-Manresa i anirem caminant fins la Plaça de l'Esglèsia que es troba a 5 minuts.

  Cal apuntar-se a les llistes per poder bastir les pinyes amb temps, per saber quants serem a dinar...

  Desprès de l'actuació, Castellers de Montcada ens convida a compartir el dinar. Dinarem paella i ens ofereixen la possibilitat de demanar paella vegetal si es reserva amb anterioritat amb els responsables de la colla (Bistu,Miki o Ramon)... Un cop acabat el dinar tornarem cap a Terrassa.

  Actuem amb Castellers de Montcada, Castellers de Sabadell i Castellers de Mollet.

  Com arribar

  Plaça de l'Esglèsia (Com arribar-hi)

  Cartell Diada Castellera Festa Major de Montcada i Reixac

 • Festa Major de Ca n'Aurell

  Diumenge, 29 Maig 2016 - 12:00pm

  Desprès d'haver de deixar la seu històrica al Carrer Cremat, el 1995 ens vam establir finalment al carrer Pasteur. Des de llavors ens hem sentit totalment identificats amb el barri que ens acull, amb els seus veïns i amb les seves iniciatives. Hem col·laborat molt activament amb activitats organitzades des de l'Associació de Veïns, des de l'Agrupació de Comerciants,...

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada. Convidem a familiars, amics, coneguts... a participar dels castells des d'una nova òptica, a viure el món dels castells des de dintre, a apassionar-se amb el món dels castells... Per això convidem a tots i a totes, a grans i petits,... als nostres assaigs i a les nostres actuacions.

  Us esperem... veniu a viure els castells... veniu a fer colla... veniu a fer cultura... veniu a fer barri!

  Us convidem a participar de l'actuació castellera de Festa Major que comptarà amb Castellers de Terrassa i les colles convidades de Moixiganguers d'Igualada i Castellers de Badalona.

  • 9h. Tradicional esmorzar casteller (cal apuntar-se a les llistes. S'ofereix opció vegetariana)
  • 2/4 de 12: Cercavila des del local fins la Pl. del Progres
  • 12h: Inici diada Castellera Festa Major de Ca n'Aurell
  • En acabar piscolabis per les colles convidades.
  • Un cop tot recollit i endreçat...dinar pels membres de Castellers de Terrassa al loca..
  • Sobretaula de Festa Major...

  Com arribar

  Plaça del Progrés (Com arribar-hi)

 • Diada XXXI Aniversari dels Castellers de Santa Coloma de Gramenet

  Diumenge, 5 Juny 2016 - 12:00pm

  Més endavant oferirem mes detalls sobre l'actuacio

  Com arribar

  Plaça de la Vila (Com arribar-hi)

 • Festa Major de Roc Blanc

  Dissabte, 11 Juny 2016 - 6:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls d'aquesta sortida.

  Actuem amb Castellers de Montcada.

 • Falles al Pont de Suert

  Dijous, 23 Juny 2016 - 3:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls d'aquesta sortida

 • 2n Aniversari Pallagos del Conflent

  Dissabte, 25 Juny 2016 - 8:00am

  Més endavant oferirem tots els detalls d'aquesta sortida.

 • Festa Major de Terrassa

  Dissabte, 2 Juliol 2016 - 5:00pm

  Més endavant oferirem més detalls sobre aquesta activitat.

 • Festa Major del barri de La Cogullada

  Diumenge, 10 Juliol 2016 - 6:00pm

  Més endavant oferirem tota la informació sobre aquesta sortida.

 • Actuació a Calafell

  Diumenge, 17 Juliol 2016 - 12:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.

  Actuem amb Nens del Vendrell i Bordegassos de Vilanova.

 • Fira del Segar i el Batre Llagostera

  Diumenge, 31 Juliol 2016 - 5:00pm

  Com cada any, actuarem dintre dels actes de la Fira del Segar i el Batre a la localitat de Llagostera.

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.

 • Festa Major de Matadepera

  Dissabte, 27 Agost 2016 - 6:00pm

  Més endavant oferirem detalls sobre aquesta sortida.

  Actuem amb Castellers d'Esparreguera.

 • Festa Major de Manresa

  Diumenge, 28 Agost 2016 - 12:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.

  Actuem amb Tirallongues de Manresa

 • Festa Major de la Mare de Déu dels Socors d'Agramunt

  Dissabte, 3 Setembre 2016 - 6:00pm

  Més endavant oferirem els detalls sobre aquesta actuació.

  Actuem amb Castellers de Lleida i Margeners de Guissona.

 • Festa Major de Vilanova del Camí

  Diumenge, 4 Setembre 2016 - 12:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.

  Actuem amb Moixiganguers d'Igualada.

 • Diada Nacional de Catalunya a Sant Adrià de Besòs.

  Diumenge, 11 Setembre 2016 - 12:00pm

  Com cada any ens desplaçarem, com es tradicional, fins a Sant Adrià de Besòs per actuar en l'homenatge que la ciutat fa per la Diada Nacional de Catalunya.

  Més endavant oferirem tots els detalls d'aquesta sortida.

 • Diada en honor a l'Avi Emili

  Dissabte, 17 Setembre 2016 - 3:00pm

  L'objectiu principal d'aquesta Diada és promocionar i donar a conèixer els castells, i sobretot la figura de l'Emili Miró tant a la ciutat, com als membres de la nostra colla. Volem que es recordi el paper cabdal que va jugar en el món casteller en general, i en la formació i consolidació de la nostra colla, i la vitalitat i l'esperit casteller que va transmetre durant tots els anys que va ser president de la nostra entitat fins a la seva mort, el 1993, i que va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya l'any 1991.

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta Diada.

  Actuem amb Castellers de Lleida, Nens del Vendrell i Xiquets de Reus.

 • XXVI Concurs de Castells de Tarragona

  Dissabte, 1 Octubre 2016 - 10:00am

  Més endavant oferirem tota la informació referent a la Diada de Concurs.

 • Festa Major de Molins de Rei

  Diumenge, 9 Octubre 2016 - 12:00pm

  Més endavant us oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.

  Actuem amb Matossers de Molins de Rei.

 • Diada Castellers de Viladecans

  Dissabte, 15 Octubre 2016 - 6:00pm

  Més endavant donarem els detalls sobre l'actuació.

  Actuem amb Castellers de Viladecans.

 • Diada de Xiquets de Reus

  Dissabte, 22 Octubre 2016 - 6:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.

  Actuem amb Xiquets de Reus.

 • XXXVII Diada de la colla

  Dissabte, 5 Novembre 2016 - 6:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta Diada.

 • Diada Castellers de Caldes

  Diumenge, 13 Novembre 2016 - 1:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.