Castells patrimoni de la humanitat

Torneig de futbol sala intercasteller 2015.

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Actuacions dels Castellers de Terrassa

 • 16a. Mitja Marató Ciutat de Terrassa i 10a. Cursa Santi Centelles

  Diumenge, 18 Gener 2015 - 11:00am

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  2 p4 (inici cursa), 4de6a, 2 p4 (entrega de premis)

  Crònica prèvia

  Com és tradicional, Castellers de Terrassa, col·laborem amb la Mitja Marató de la nostra ciutat, posant el nostre granet de sorra i fent allò que millor sabem fer, per fer més gran aquest esdeveniment esportiu. Quedarem 15 minuts abans de les 10'00h. per organitzar els pilars simultanis a la sortida. Posteriorment la canalla de la colla, participarà i recorrerà la distància de la Santi Centelles i la resta podrem esmorzar i en acabar la cursa, realitzarem l'actuació.

  Mitja Marató 2014 Mitja Marató 2015

  Com arribar

  Passeig 22 de Juliol cantonada Placeta de la Creu (Com arribar-hi)

 • Actuació de Santa Eulàlia a Esparreguera

  Diumenge, 8 Febrer 2015 - 2:00pm

  Resum de l'actuació

  Castellers d'Esparreguera
  2 p4, 3de7, id5de7, 5de7, id4de7, 4de7, 2 p4
  Castellers de Terrassa
  2 p4, 5de7, id4de7, 4de7, 3de7, vano de 5

  Com arribar

  Plaça de Santa Eulàlia (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Un grup de castellers aniran a Esparreguera caminant...han quedat a 2/4 de 8 al local.

  Els autocars sortiran a 3/4 de 12 del local.

 • Actuació a Hewlett Packard

  Dissabte, 7 Març 2015 - 4:00pm

  El passat dissabte dia 7 de març, els Castellers de Terrassa van aixecar castells a les instal·lacions de l'empresa HP a Sant Cugat del Vallès. El motiu de l'acte organitzat per l'empresa nord-americana va ser la primera edició del concurs de programació HP CodeWars a Europa, on 300 alumnes catalans van haver d'enfrontar-se a un seguit de reptes de programació.

  La col·laboració de la colla blau turquesa amb l'acte va consistir en bastir un pilar de 4 aixecat per sota, seguit d'un 3 de 7, un 4 de 6 amb l'agulla i dos pilars de 4 van cloure l'actuació, on els estudiants participants van tenir l'oportunitat de col·laborar, ajudant en diverses posicions de la pinya.

  El proper cap de setmana, la colla egarenca col·laborarà amb un acte organitzat per Bombers de Terrassa a la Plaça Vella el dissabte 14 de març. L'endemà actuació doble, al migdia al barri del Clot de Barcelona a la diada d'inici de temporada dels Castellers de Barcelona juntament amb els Sagals d'Osona, i a la tarda a Ullastrell en motiu de la Fira de Serralavella.

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrasa
  p4s, 3de7, 4de6a, 2p4
 • Projecte solidari "Els Bombers t'acompanyen a donar Sang" - BOMBERS AMB COR

  Dissabte, 14 Març 2015 - 6:15pm

  El passat dissabte a la tarda, Castellers de Terrassa va posar el seu granet de sorra amb 2 pilars de quatre (un aixecat per sota) a la campanya especial de donació per tot Catalunya organitzada pel del grup de voluntaris "Bombers amb cor" dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits que portava l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”. Donat que la pluja va fer acte de presència de manera intensa, els pilars es van aixecar a l’atri de l’ajuntament.

  Fotografies

  Colles

  Castellers de Terrassa
  p4, p4s

  Com arribar

  Raval de Montserrat (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Col·laborarem amb un pilar als actes organitzats pels Bombers de la Generalitat.

  Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen una campanya especial de donació per tot Catalunya just abans de la Setmana Santa, un moment en què baixen les reserves.

  Amb l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, forma part de les iniciatives solidàries del grup de voluntaris "Bombers amb cor" dels Bombres de la Generalitat,  depenents de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, i el Banc de Sang i Teixits col·laboraran durant el mes de març en una dotzena de campanyes especials de donació de sang distribuïdes per tot Catalunya.

  La campanya s’iniciarà el 14 de març a Lleida i Terrassa, on s’han organitzat altres activitats paral·leles, com una exhibició de l’equip de rescat subaquàtic, castells, gegants, gossos de recerca i camions de bombers, entre d’altres.

  L'Ajuntament de Terrassa oferirà visites guiades gratuïtes durant tot el dia. Els recorreguts tindran lloc cada 30 minuts entre les 10 i les 13:30 al matí i de 16:30 a 19:30 hores a la tarda.

 • Diada d'Inici de Temporada Castellers de Barcelona

  Diumenge, 15 Març 2015 - 12:00pm

  Els Castellers de Terrassa han realitzat una bona actuació descarregant dos castells de set i mig en una mateixa actuació.

  Les nombroses baixes de gent del tronc per aquest cap de setmana, ha fet que altres castellers s'estrenessin en posicions noves, resolent la situació de forma notable, i mostrant el treball que es realitza a l'assaig.

  En primera ronda el 5 de 7, amb les estrenes dels segons de la rengla i la buida. Les bones proves de l'assaig i les ganes de la canalla han fet que fos fàcil.
  A la segona ronda 4 de 7 amb agulla amb l'estrena del segon del pilar. El castell ha pujat remenat i ha anat perdent la mida durant l’execució, però el bon treball de pinya ha mantingut l'estructura dominada fins que s'ha descarregat.

  En la tercera i última ronda, s'ha descarregat un segur 3 de 7, abans del pilar de 5 que ha tancat l'actuació juntament amb 3 pilars de 4, un dels quals s'ha hagut de desmuntar.

  Els Castellers de Barcelona per la seva banda han realitzat una molt bona actuació descarregant la clàssica de vuit (4 de 8, 3 de 8 i 2 de 7) amb castells segurs i amb vistes a reptes de major dificultat properament.

  Els Sagals d'Osona han descarregat el 3 de 7, 5 de 7 i 4 de 7.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Barcelona
  p5 dol, 4de8, 3de8, 2de7, v5, 2 p4
  Sagals d'Osona
  3de7, 5de7, 4de7, p5
  Castellers de Terrassa
  5de7, 4de7a, 3de7, p5, 3 p4 (1 id)

  Altres cròniques

  Com arribar

  Plaça Valentí Almirall (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Quedarem a les 9'40h. a l'estació de Renfe per agafar el tren que surt a les 9'54h. Us preguem màxima puntualitat, aquell que no sigui a l'hora s'haura de desplaçar pels seus mitjans. RECORDEU QUE MOLTS CARRERS DE BARCELONA PATIRAN UN SEGUIT DE TALLS DE CIRCULACIÓ AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DE LA MARATÓ DE BARCELONA, ENTRE ELLES L'AVINGUDA MERIDIANA.

  Un cop acabada l'actuació tornarem cap el local, que romandrà obert per poder dinar allà.

 • Xa. Festes de Serralavella (Ullastrell)

  Diumenge, 15 Març 2015 - 7:00pm

  La colla ha col·laborat amb la cloenda de les Festes de Serralavella a Ullastrell, realitzant una actuació castellera. Els castells han estat 3 de 7, 2 de 6 (després d'un primer intent desmuntat), 5 de 6, 2 p4 aixecats per sota.

  L'anècdota de l'actuació s'ha viscut quan l'aixecadora de la torre del 5 de 6 anava a baixar, s'ha despenjat des de la seva posició fins els el braç d'un dels terços, i després d'uns instants d'incertesa ha aconseguit agafar-se i anar baixant fins la pinya.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  3de7, id2de6, 2de6, 5de6, 2 p4s

  Altres cròniques

  Com arribar

  Plaça Lluis Companys (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  La nostra colaboració amb aquesta festa serà una actuació com a FINAL DE FESTA.

  A les 17'00h. sortirem del local en autocar cap a Ullastrell, desprès d'haver tornat de l'actuació de Barcelona, i del dinar al local (que cadascú s'ha de procurar...)

  La Serralavella és una diada que se celebra cada any el dimecres del mig de la Quaresma –concretament el quart dimecres- i antigament significava un descans per la mainada mentre passaven els 40 dies de dejuni i abstinència que exigia la Quaresma. Arribat aquest dia, els nens s’ajuntaven formant grups carregats amb un cistell, un tronc i un xerrac. Aquestes colles s’engalanaven amb una bandera com a estendard. Tot el dimecres el dedicarien a anar cantar casa per casa la cançó de la Serralavella mentre serraven el tronc tot simbolitzant que serraven la Vella Quaresma pel bell mig, una vegada acabada la cantada cada casa els hi donava ous, ametlles, dolços,....i algun dineró, que finalitzada la jornada es repartirien entre tots.

  Enguany aquesta tradició l’hem adaptada als nostres temps. L’hem traslladat a dissabte per què tothom hi pugui participar i d’aquell descans hem fet una festa on us convidem a formar-n’hi part!

 • Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa 2015

  Dissabte, 21 Març 2015 - 8:30pm

  Les dues colles castelleres de la ciutat han col·laborat amb la Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa 2015 fent castells de set.

  Moments abans, Drac de Terrassa, Trabucaires de Terrassa, Drac Baluk Ashtarot, Bitxo del Torrent Mitger, Pàjara de Terrassa,... han ofert diverses passades lluint foc i trabucs mentre es tancava el cel a la Plaça del Primer de Maig de Terrassa.

  A tres quarts de vuit s'iniciava l'actuació castellera prevista, que com als anys anteriors, només constaria de dues rondes de castells i pilar, i que tot i la climatologia poc favorable per convidar a participar d'un acte a l’aire lliure, va congregar un bon nombre de públic a la Plaça del Primer de Maig. Sota una lleugera pluja fina que no era prou intensa com per no fer castells, s'ha tancat la pinya del 3 de 7 dels Castellers de Terrassa. Amb alguna dificultat en el pis de dosos per l'alçada excessiva d'una de les rengles, el castell s'ha descarregat.

  En la segona ronda, la colla blau turquesa ha descarregat el 4 de 7 amb bones mides, un castell segur que ha pujat ràpid i molt quiet. Per últim, pilar de 5 descarregat.

  La colla malva ha descarregat 3 de 7 amb agulla, 4 de 7 amb agulla i pilar de 5.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  3de7, 4de7, p5
  Minyons de Terrassa
  3de7a, 4de7a, p5

  Altres cròniques

  Com arribar

  Plaça del Primer de Maig (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Actuarem a les 19'30, desprès del cercavila de les entitats de cultura popular i tradicional.

  Desprès d'uns anys celebrant-se al Recinte Firal de Terrassa, la Mostra torna, aquest any, als seus orígens. Al carrer, a la gent del carrer, en el millor sentit de l'expressió. És a dir, la rambla Francesc Macià, una de les obres que simbolitzen el canvi que va fer Terrassa a finals del segle XX. De la Terrassa dels descampats a la Terrassa dels carrers, les places, els equipaments públics, els espais per viure i conviure.

 • Col·locació de la primera pedra Museu Casteller (VALLS)

  Divendres, 27 Març 2015 - 7:00pm

  A les 16´00h. sortirem des del local de Colla. Encara no hem decidit si en cotxes particulars o en autocar. Apunteu-vos a les llistes tots aquells que pogueu assistir.

  El proper divendres 27 de març, en un acte que començarà a les 18'00h, amb la presència del president de la Generalitat Artur Mas i l'alcalde de Valls, Albert Batet, així com de colles d’arreu del país, oficialitzarà l’inici de les obres i col·locaran la primera pedra del Museu Casteller de Valls. L'acte servirà, doncs, per donar el tret de sortida a unes obres esperades des de feia molts anys i que podrien estar enllestides a principis de 2016.

  L'acte, però, no tan sols comptarà amb les màximes autoritats municipals i del país, sinó que pretén ser una festa castellera. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Valls ha convidat totes les colles castelleres a participar d'aquest acte per tal que aixequin el primer pilar del Museu Casteller. L'acte es farà al voltant dela ubicació del nou museu i té la intenció d'aplegar el màxim d'agrupacions possibles.

  Com arribar

  Costat de la Plaça del Blat (Com arribar-hi)

 • Presentació de la candidatura a patrimoni de la humanitat de la Seu d’Ègara

  Divendres, 10 Abril 2015 - 6:30pm

  Divendres a la tarda Castellers de Terrassa, com altres grups de cultura popular de la ciutat, va participar i col·laborar amb un p4 aixecat per sota, que coincidint amb el toc de les campanes a les set de la tarda, donava inici a l’acte de presentació de la candidatura de La Seu d’Ègara per ser reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat.

  Com arribar

  Seu d'Ègara (Com arribar-hi)

  Colles

  • Castellers de Terrassa
  • Minyons de Terrassa
 • Diada del Local

  Diumenge, 12 Abril 2015 - 12:00pm

  La Colla ha realitzat un pas endavant descarregant el primer 7 de 7 de la temporada en la primera ronda. El castell ha pujat remenat i l'estructura del quatre s'ha anat obrint en part pels diversos canvis que la colla ha necessitat introduir en diverses posicions. D'altre banda l'estructura de set necessita molta pinya i, tot i que avui força castellers s'han vestit d'actuació, no hem pogut passar dels tres cordons en aquesta construcció.

  En la segona ronda, el tercer 5 de 7 descarregat de l'any, castell que amb diversos canvis als poms respecte als que havíem fet anteriorment no fan més que confirmar la confiança que la Colla hi té.

  En la tercera ronda la colla ha descarregat el 4 de 7 amb agulla després d'un primer intent desmuntat.

  Els Moixinganguers d'Igualada per la seva banda han realitzat una bona actuació descarregant el 2 de 7, 4 de 8, 7 de 7.

  Els Tirallongues de Manresa han pogut fer el 3 de 7 juntament amb el 4 de 6 amb agulla i el 2 de 6.

  En la ronda de pilars, pilar de 5 de Castellers de Terrassa i Tirallongues de Manresa, i vano de 5 de Moixiganguers descarregats simultàniament per cloure l'actuació.

  Fotografies

  Com arribar

  Raval de Montserrat(Com arribar-hi)

   

 • 5a. Culturassa - Festa de la cultura popular

  Dissabte, 18 Abril 2015 - 6:00pm

  Els Castellers de Terrassa van actuar dissabte amb motiu de la 5a trobada “Culturassa”, que aplega durant tot el dia al Parc de Sant Jordi les entitats de Cultura Popular Catalana de la ciutat,juntament amb l’altre colla local, Minyons de Terrassa.

  A les 10 del matí com altres entitats de cultura popular de la nostra ciutat, la colla ja tenia la muntada paradeta, on al llarg de tot el dia tothom que va passejar pel Parc de Sant Jordi, petits i grans, van poder conèixer millor la colla i l’activitat castellera en general, per mitjà de tallers i jocs pels més petits i informació de tota mena pels més grans.

  A les sis de la tarda, hi havia prevista l’actuació castellera, però un petit endarreriment en l’horari general, va fer que es comences una mica més tard. Aquest va ser el primer any que, excepcionalment, les colles van poder fer una actuació amb tres castells i pilar final. Castellers de Terrassa van descarregar amb seguretat i solvència el tres de set, en primera ronda, el quatre de set en segona, i un tres de sis aixecat per sota, que va demostrar que els blauturqueses estan en disposició de pujar un pis més aquesta construcció. Per cloure l’actuació van descarregar un pilar de cinc.

  L’altre colla local, Minyons, van completar l’actuació amb el quatre de vuit, el tres de vuit, el quatre de set amb l’agulla i un pilar de cinc.

  La setmana vinent, Castellers tornarà a actuar a la ciutat amb motiu de la diada de Sant Jordi, i diumenge ho farà a Cornellà de Llobregat, amb motiu de la XXIII Jordiada.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa

  3de6 per sota, 3de7, 4de7, 5p.

  Minyons de Terrassa

  4de8, 3de8, 4de7a, 5p.

  Com arribar

  Parc de Sant Jordi (Com arribar-hi)

  Crònica Prèvia

  Durant tot el dia, participarem dels actes organitzats al Parc de Sant Jordi, amb una paradeta de la colla i tallers.

  A la tarda, a les 18h. farem una actuació castellera a l'era del Parc de Sant Jordi.

  Els interessats en col·laborar, podeu parlar amb en Ramón.

 • Actuació Girls Reds

  Diumenge, 19 Abril 2015 - 12:00pm

  Diumenge al migdia, la colla va participar al partit de la quarta jornada de la Lliga Nacional Femenina de Futbol Americà (LNFA) que va enfrontar a les instal·lacions del camp municipal de Can Boada, a les noies dels Terrassa Reds amb les Barberà Rookies. La participació de la colla blauturquesa es va saldar amb un pilar de cinc a la mitja part, i un de quatre al final. El partit va acabar amb la victòria de les visitants.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa

  p4, p5

 • Diada de Sant Jordi 2015

  Dijous, 23 Abril 2015 - 7:30pm

  Durant tot el dia, hi haurà una paradeta de la colla, amb venda de roses i llibres a la Plaça Vella, i més tard oferirem a la ciutat la tradicional actuació de Sant Jordi, conjuntament amb Minyons de Terrassa.

  Els que estigueu interessats en col·laborar amb la paradeta, parleu amb la Gemma o amb el Ramon, per tal d'establir torns.

  Com arribar

  Plaça Vella (Com arribar-hi)

 • Jordiada 2015: 23a. Festa de Cultura Popular de Tradició Catalana - Cornellà de Llobregat

  Diumenge, 26 Abril 2015 - 12:30pm

  Els Castellers de Terrassa van compartit plaça diumenge amb el Castellers de Cornellà, en la 23a. Diada de la Cultura Popular de Tradició Catalana de Cornellà de Llobregat -Jordiada-.

  Els de la camisa blau turquesa han descarregat en primera ronda un 4 de 7 menut que ha servit de prova per a reptes superiors que l'entitat està treballant. Aquesta construcció té un mèrit especial ja que en l’actuació de Sant Jordi, tres dies abans, el castell va caure a la sortida de quarts en un plantejament similar a nivell de tronc.

  Seguidament la colla egarenca ha descarregat el 3 de 7 i en la tercera ronda el 3 de 6 aixecat per sota. Ambdós s’han plantejat amb canalla, pinya i tronc del 3 de 7 aixecat per sota. Castell aquest que si els assaigs continuen al ritme de les darreres setmanes, veurem sortir del local de la Colla ben aviat.

  En la ronda de pilars, els Castellers de Terrassa han optat per el pilar de 5 aixecat per sota. Aquest en l'última aixecada, ha caigut abans de completar l'aleta. No contents amb el resultat d'aquesta construcció, els Castellers hi han tornat per a descarregar-lo aquest cop amb èxit.

  Els Castellers de Cornellà han descarregat el 7 de 7, 5 de 7, 4 de 7 i vano de 5 en una actuació molt profitosa i en la que han sortit contents de plaça per haver lligat una bona pinya de l'estructura de 7.

  Com arribar

  Parc de Can Mercader (Com arribar-hi)

  Crònica Prèvia

  Com ve sent tradicional, Castellers de Terrassa participarà amb una actuació castellera, d'aquesta mostra de cultura popular, d’artesania, activitats i tallers infantils, puntes de coixí, sardanes, venda de roses i llibres i de difusió de la lectura,... la festa de Can Mercader és una de les trobades festives més multitudinàries de la ciutat de Cornellà i que ha esdevingut una cita obligada per a moltes persones de tota l’àrea metropolitana.

 • Celebració de l’Hermandad de San José de Abrucena, Terrassa

  Dissabte, 2 Maig 2015 - 7:45pm

  Castellers de Terrassa fan la seva presencia a la zona de Mossèn Homs.

  La cita és una mostra de cultura popular, activitats i tallers infantils, que l'associació de la Hermandad San José de Abrucena en Terrassa ha celebrat aquest dissabte.

  Els castelles van començar a les 20:00, un cop finalitzat l'actuació, sota l'organització de la Asociación de la Hermandad Andaluza de San José de Abrucena a Terrassa ens convidà a una xocolatada.

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa

  2pde4, 3de6, 4de6a, 4de6, 1pd4, 1pd4 aixecat per sota.

  Fotografies

  Com arribar

  Mossèn Homs(Com arribar-hi)

  Crònica Prèvia

  El dissabte 2 de maig realitzarem una actuació castellera en motiu d’ una celebració de l’ Hermandad de Sant José de Abrucena a la Plaça Mossèn Homs de Terrassa. Per arribar-hi ens desplaçarem en cotxes particular i és per això que us demanem que us presenteu TOTS a les 7:30 h de la tarda al nostre local social (tan els que vagin amb el seu vehicle, com els que no tinguin mitjà de transport). Així ens podrem repartir en els cotxes. L’actuació començarà a les 8 h del vespre.

 • Fira Modernista de Terrassa

  Dissabte, 9 Maig 2015 - 7:30pm

  Dissabte, al barri de Ca n’Aurell, aproximadament a un quart de set de la tarda, els Castellers de Terrassa van sortir del seu local en cercavila, i en comptes de la seva camisa habitual blauturquesa i pantalons blancs, anaven guarnits amb robes i vestits que reproduïen la manera de vestir dels castellers durant l’època modernista, i a l’alçada del Mercat de la Independència es van unir al Drac de Terrassa i al Drac Baluk-Ashtarot, realitzant diversos pilars i un 2 de 5 net . Un cop arribats a la Plaça de Progrés les tres colles en cercavila, i després de l’actuació de les colles de foc, que també portaven roba que reproduïen les vestimentes emprades a principis del segle XX, els Castellers de Terrassa van donar començament a la recreació i l'exhibició de castells de l’època -Castells a l'antiga-, que van ser la torre de sis amb figuereta a terços, el 3 de 7, el 5 de 6 net a l'antiga, es a dir, amb els poms de dalt formant dues estructures separades (a diferencia de com es fa ara, on les dues estructures queden unides), el 4 de 6 amb l’agulla i dos pilars de quatre aixecats per sota. Mentre tant per la plaça i durant el cercavila, es van repartir uns facsímils del diari “la Veu d’Ègara”, que reproduïa les noticies i els mitjans de l’època, amb fotos i comentaris sobre el món dels castells. Amb aquestes construccions i manera de vestir, la colla acomplia de nou el seu compromís de fer una recreació el més fidel possible de les construccions i les maneres de fer de les colles castelleres durant aquell període històric, finals del segle XIX i principis del XX.

  Fotografies

  Crònica Prèvia

  El següent cap de setmana es celebra a Terrassa la Fira Modernista . En aquest context, la nostra colla col·laborarà el dissabte 9 de maig amb l’associació de botiguers del barri de Ca N’Aurell, fent una recreació dels castells en aquella època. Per això, us demanem que aneu preparant la roba per l’ocasió. Per anar vestits com si fóssiu pagesos o jornalers de finals del segle XIX, els homes cal que porteu : espardenyes, camises i pantalons de cotó o de pana, boina o mocador al cap....i les dones: faldilles llargues, amb davantals i mocador al cap, espardenyes.. Durant els dies d’assaig ja us anirem informant i prepararem la manera en què es faran els castells. Us adjuntem un seguit de fotos de la festa de l’any passat.

  La convocatòria per aquesta activitat serà a les 6 h de la tarda al nostre local, des d’on sortirem en cercavila cap a la rambla. A l’alçada del Mercat de la Independència ens estaran esperant el Drac de Terrassa i el Drac Baluk i anirem tots junts fins a la Plaça del Progrés on realitzarem l’actuació castellera cap a les 7:30 h de la tarda.

 • XX Aniversari de Diables de Terrassa

  Divendres, 15 Maig 2015 - 7:45pm

  Demà, dia 15 els Castellers de Terrassa faran un pilar pel l'aniversari de Diables de Terrassa.

  L'actuació tindrà lloc a la plaça vella, a les 19:45.

  Com arribar

  Plaça Vella(Com arribar-hi)

 • Fira de Maig Manresa

  Diumenge, 24 Maig 2015 - 12:00pm

  El diumenge 24 de maig actuem a les 12 h del migdia a Manresa amb motiu de les Fires de Maig. Per aquest desplaçament, us demanem que us presenteu amb la màxima puntualitat a les 10.45 h al local, ja que la sortida dels autocars serà a les 11 h del matí.

  Un cop finalitzada l’actuació els autocars tornaran cap a Terrassa i a les 5 h de la tarda el local social de castellers s’obrirà per passar el vídeo: “Fer un pas endavant”. Es tracta d’una xerrada que va organitzar els Xics de Granollers.Al finalitzar l’emissió es farà un col·loqui amb els assistents

 • Aniversari Nens del Vendrell

  Dissabte, 30 Maig 2015 - 5:00pm

  El passat dissabte 30 de maig els Castellers de Terrassa van actuar en la diada prèvia del 89è aniversari dels Nens del Vendrell. Colla amb llarga història i present ple d'èxits, de la qual l'Emili Miró, en formà part abans d'anar cap Barcelona i posteriorment Terrassa.

  L'actuació va començar a les cinc de la tarda i ambdues colles van descarregar a plaça tres castells de set. Els Nens del Vendrell, protagonistes de la diada varen descarregar en aquest ordre 4 de 7, 4 de 7 amb agulla, 3 de 7, pilar de cinc i tres pilars de quatre.

  Els Castellers de Terrassa amb una pinya força justa en nombre, però amb l'ajut dels Nens, van poder descarregar el 4 de 7 amb agulla, 4 de 7, 3 de 7, pilar de cinc, i dos pilars de quatre un d'ells aixecat per sota (aquest va acabar desmuntant-se per un problema amb l'encaix entre l'enxaneta i l'aixecador)

  Un cop acabada l'actuació, els Castellers van retre un homenatge al fundador Emili Miró i van anar en cercavila fins la seva casa nadiua on van realitzar dos pilars de 4 un d'ells aixecats per sota.

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa

  4de7a, 4de7, 3de7, p5, idp4s, p4.

  Nens del Vendrell

  4de7, 4de7a, 3de7, p5, 3pde4

  Fotografies

  Com arribar

  Plaça Nova(Com arribar-hi)

  Crònica Prèvia

  Aquest dissabte actuem a Vendrell. Aquells que hi vagin amb autocar a les 15:15 en el local. L'actuació començarà a les 17:00 i tindrà lloc a la Plaça Nova.

 • 30 Aniversari de la colla Santa Coloma

  Diumenge, 7 Juny 2015 - 12:00am

  El passat diumenge els Castellers de Terrassa es van desplaçar fins Santa Coloma de Gramenet on els amfitrions celebraven la diada del seu 30è aniversari acompanyats a plaça i pels seus padrins, Castellers de Terrassa i pels Castellers del Poble Sec. La diada ha estat marcada per les altes temperatures i el poc públic que resistia aquesta calor observant l'actuació de les colles.

  Els Castellers de Terrassa han descarregat un pilar de 4 aixecat per sota a l'inici de l'actuació i tot seguit el 4 de 7, 3 de 7 i 2 de 6. Han finalitzat l'actuació amb un segur pilar de 5.

  Els amfitrions han descarregat tres castells de sis. 3 de 6 amb agulla, 4 de 6 amb agulla, 2 de 6 i tres pilars de quatre.

  Els Castellers del Poble Sec per la seva banda van descarregar el 4 de 7 i el 5 de 7, mentre que el 3 de 7 els va caure mentre l'estaven desmuntant. Després d'uns moments d'incertesa hi van tornar per a descarregar-lo. Van tancar l'actuació amb un pilar de 5.

  A la tarda, i desprès d’un dinar al local de la colla, on va participar majoritàriament canalla i pares dels mateixos, Castellers de Terrassa va posar el seu granet de sorra amb la festa organitzada al recinte de l’escola del Sagrat Cor, el “2n. event solidari, tots amb Aleix i Max, contra la histiocitosis”, que cerca donar a conèixer aquesta malaltia i ajudar a la investigació d’aquesta malaltia minoritària. Allà es va fer un petit taller on van participar petits i grans, coneixent una mica més les parts dels castells i la filosofia que comporta els fet casteller, i es va concloure amb un pilar.

  Fotografies de l'actuació:

  Fotografies del taller:

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa: p4s, 4de7, 3de7, 2de6, p5

  Castellers de Santa Coloma: p4s, p4, 3de6a, 4de6a, 2de6, 3p4

  Castellers del Poble Sec: 2p4, 4de7, 5de7, i3de7, 3de7, p5

  Com arribar

  Plaça de la Vila(Com arribar-hi)

  Crònica Prèvia

  Com ja us hem informat durant l’assaig, aquest diumenge al matí actuem a Santa Coloma de Gramanet en motiu del XXXè aniversari de la colla castellera d’aquesta ciutat. Per això, us convoquem a tots a les 10:45 h al local per sortir molt puntualment amb els autocars a les 11:00 h. Pels qui aneu amb cotxe particular, us heu de presentar tots a les 11:45 h a l’Església Major per realitzar un pilar i una ofrena. Un cop acabat aquest acte, sortirem en cercavila des d’aquest punt fins a la Plaça de la Vila on a les 12:30 h començarà l’actuació castellera. Un cop acabada la diada tornarem cap a Terrassa on qui ho desitgi podrà menjar amb el seu dinar al local. Per la tarda, farem una col·laboració amb l’Associació “Todos contra la Histiocitosis” per aconseguir fons per la investigació d’aquest tipus de càncer infantil. Per això, us demanem que a les 6 h de la tarda vingueu a donar un cop de mà per fer un pilar i alguna activitat més al col·legi Sagrat Cor del Carrer Roger de Núria, s/n (al final del carrer).

 • Divendres 12/06/2015

  Divendres, 12 Juny 2015 - 8:00pm

  De 20,00h. a 23,00h. assaig a la Plaça del Progrés.

 • FM Ca n'Aurell

  Diumenge, 14 Juny 2015 - 12:00am

  Mes endavant donarem més informació.

 • Pont de suert

  Dimarts, 23 Juny 2015 - 4:00pm

  És sortira del local a les 14:00h (Autocars, puntualitat), a les 17:00h sortirán (els cotxes).

 • Diada de Sant Pere Figueres

  Diumenge, 28 Juny 2015 - 11:30am

  Cròniques

 • Audiovisual de l'actuació Francesc Borràs
 • Crònica prèvia

  08:45 h- Convocatòria al local

  09:00 h – Sortida autocars.

  11:00 h- Inici Cercavila a la Plaça Catalunya

  11:30 h- Actuació Plaça de l’Ajuntamnet

  14:30 h- Dinar a la Plaça Catalunya

  Com arribar

  Plaça Catalunya (Com arribar-hi)

 • Festa Major 2015

  Dissabte, 4 Juliol 2015 - 5:45pm

  Dissabte 4:

  Pel que fa a les actuacions, el dissabte ens concentrarem a les 5:45 h de la tarda al Raval de Montserrat per iniciar tots junts el Cercavila a les 6 h i per acabar amb l’actuació de Vigília. Els castellers que no puguin assistir al cercavila que es presentin a les 20:30 h a la Plaça Vella per l’actuació.

  Diumenge 5:

  Com cada any, el diumenge de festa Major la colla fa el pilar d’ofici a la Plaça Vella. Per aquest motiu, ens hem de presentar molt puntuals a les 10:45 h a aquesta mateixa plaça. Des d’aquest punt, a les 11:45 h sortirem tots junts en cercavila amb les altres colles fins al Raval de Montserrat on es realitzarà l’actuació a les 12 h del migdia.

  Qui vulgui també pot fer l’esmorzar casteller del diumenge com marca la tradició cap a les 9 h del matí al local de la colla. Cal apuntar-se al bar (parlar amb el Jordi Serra).

 • Actuació Festa Major Barri de la Cogullada

  Dissabte, 11 Juliol 2015 - 10:41am

  Actuació castellera que realitzarem al Barri de la Cogullada en motiu de la seva Festa Major. Per tots aquells que aneu directament, us convoquem a les 18:15 h a la Plaça Salvador Dalí de Terrassa.

  Com arribar

  Plaça de Salvador Dali(Com arribar-hi)

 • Festa Major de Salt - Fira del Batre, Llagostera

  Diumenge, 26 Juliol 2015 - 9:00am

  Aquest diumenge 26 de juliol ens desplacem a terres gironines per realitzar castells a Salt pel matí i a Llagostera pel vespre.

  La convocatòria per sortir el diumenge amb els autocars és a 9:45 h al local i la sortida a les 10:00h matí.

  L’actuació a Salt es realitzarà a les 12 h a la Plaça Lluís companys. Un cop acabada, cap a les 2 del migdia, anirem amb els autocars cap a la població de costa de S’Agaró per dinar i passar la tarda a la platja. El dinar serà a càrrec de cadascú.

  Cap a les 7 h de la tarda els autocars ens portaran cap a el Parc de l’Estació de Llagostera. Allà ens donaran de sopar i realitzarem l’actuació en el context de la Fira del Batre de la localitat.

 • Actuació Festa Major de Matadapera

  Dissabte, 29 Agost 2015 - 8:00pm

  Quedarem a les 18'45h de la tarda al local, per sortir amb l’autocar a les 19'00h. Per aquells qui vagin amb vehicle propi, ens trobarem tots a les 19'00h a la Plaça de l’Església de Matadepera.

  Com arribar

  Plaça de l'Esglèsia(Com arribar-hi)

 • Festa Major de Vilanova del Camí

  Diumenge, 6 Setembre 2015 - 12:00pm

  Com arribar

  Plaça del Mercat (Com arribar-hi)

  Més endavant oferirem tots els detalls sobre aquesta sortida.

 • Diada de Catalunya Sant Adrià

  Divendres, 11 Setembre 2015 - 12:00pm

  Com cada any ens desplaçarem, com es tradicional, fins a Sant Adrià de Besòs per actuar en l'homenatge que la ciutat fa per la Diada Nacional de Catalunya.

  Els autocars sortiran puntualment del Local de la colla a les 10'00h. És possible que trobem alteracions del trànsit amb motiu de la Via Catalana, així que demanem a tothom la màxima puntualitat.

  Com arribar

  Plaça de Francesc Macià (Com arribar-hi)

 • XXI Diada de l'Avi Emili

  Dissabte, 12 Setembre 2015 - 9:00am

  Resum de l'actuació:

  Castellers de Terrassa
  p4cam, 5de7, 2de7, 3de7s(id), 3de7s, Pde5, Pde5
  Nens del Vendrell
  p4cam, 2de8f, 5de8, 3de8, Pde7f
  Xiquets de Reus
  p4cam, 4de8, 5de7, 7de7, Pde5, Pde4, Pde4
  Colla Jove Castellers de Sitges
  p4cam, 4de7a, 3de7, 4de7, Pde5, Pde4, Pde4

  Vídeos de l'actuació

  Crònica prèvia

  Dissabte 12: al matí realitzarem una activitat de la qual donarem més detalls més endavant.

                          de 16 a 20h. Festa Infantil i tallers a la Plaça Vella

  Diumenge 13: a partir de les 12h Actuació Castellera al Raval de Montserrat

 • Pilar Terrassa Ciutat Gegantera 2015

  Divendres, 18 Setembre 2015 - 7:30pm

  Resum de la col·laboració

  Castellers de Terrassa
  Pde5

  Amb motiu de la inauguració del monument i dels actes de Terrassa Ciutat Gegantera 2015, farem un pilar DIVENDRES 18 a 3/4 de 9 de la tarda a la Plaça de la Torre del Palau.

  Els pares de la canalla podeu portar-los al local a 1/4 de 9, quedarem a la Plaça Vella a 2/4 de 9 per anar a fer el pilar.

  Si voleu més informació sobre els actes la podreu trobar fent click a:

 • TERRASSA CIUTAT GEGANTERA 2015
 • Com arribar

  Plaça de la Torre del Palau (Com arribar-hi)

 • Castells per a la Tercera Edat

  Dissabte, 19 Setembre 2015 - 9:00am

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  Pde4, 3de6, Pde4s, 4de5net, 5de5net, Pde4

  Crònica prèvia

  Dins els actes del 35è Aniversari de la colla s’ha programat, per aquest dissabte 19 de setembre, la Jornada de Castells per a la Tercera Edat.

  Al llarg de la semana, membres de Castellers han visitat les instal·lacions de l'Hospital de Sant Llatzer, i han fet unes xerrades per introduir als usuaris del centre en el món dels castells.

  Dissabte els hi mostrarem en directe una porció del que és el món casteller.

  El planning és el següent:

  · 9:00-10:30h – Matinades castelleres a l’Hospital de Sant Llàtzer a càrrec dels grallers i tabalers de la colla.

  · 10.30 h – Tota la colla quedem a la porta de l’hospital per entrar en cercavila al pati d’aquestes instal·lacions

  · 10:30 - 11:30 h – Realització de l’actuació castellera. Fins a les 12 h convivència amb els avis, fotografies, etc..

  · 12:30- Convocatòria de la colla davant del local social de castellers per anar a donar una sorpresa a uns membres molt estimats de la colla, que per motius de salut fa dies que no ens poden acompanyar tan asiduament com els agradaria...

  Cal dir que a continuació ens desplaçarem cap al Bar Aguilera, un dels primers patrocinadors que any rere any continua col·laborant amb la colla, per fer-li també un pilar cap a les 13:15 h.

  Com arribar

  Hospital de Sant Llatzer (Com arribar-hi)

 • Vilanova i la Geltrú - 9a Diada Albert Salvant (castellers i falcons)

  Diumenge, 20 Setembre 2015 - 12:00pm

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  Pde4, Pde4, 5de7, 2de7(id), 2de7(id), 4de7a, 4de7, Pde5
  Bordegassos de Vilanova
  Pde4, Pde4, 2de7(c), 5de7(c), 4de7, Pde5
  Colla Castellera de Figueres
  Pde4, Pde4, 3de7, 3de7a, 4de7, Pde5

  Crònica prèvia

  Actuarem a Vilanova i la Geltrú amb Bordegassos de Vilanova, Falcons de Vilanova i Castellers de Figueres.

  Us convoquem a tots a les 10:30 h al local i la sortida dels autocars serà a les 10:45h.

  Pels qui aneu amb cotxe particular, la concentració de les colles està prevista a les 12:00h del migdia a la Plaça Soler i Gustems (coneguda popularment com la Plaça dels Carros) i l’actuació s’iniciarà a les 12:30h aproximadament, desprès de l'actuació dels Falcons de Vilanova.

  Us recordem que és molt important que us apunteu a les llistes que hi hauran penjades al local perquè la tècnica pugui fer una previsió.

  Com arribar

  Plaça Soler i Gustems (plaça dels Carros) (Com arribar-hi)

 • II Aniversari dels Castellers de Viladecans

  Dissabte, 3 Octubre 2015 - 6:00pm

  Castellers de Terrassa va actuar a la diada del 2n. aniversari dels Castellers de Viladecans. La colla egarenca està poc avesada a realitzar actuacions castelleres els dissabtes per la tarda, fet que comporta que per motius diversos (laborals, familiars...) costi més de bellugar i activar tots els efectius disponibles. Aquest fet va quedar palès a l’actuació que es va completar realitzant en aquest ordre, el pilar de quatre, el 3 de 7, el 4 de 7, el 2 de 6 i pilar de cinc.

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  Pde4, 3de7, 4de7, 2de6, Pde5
  Castellers de Viladecans
  2 Pde4, 2de6, 3de7(id), 4de6a, 3de7(i), Pde4s, Pde4
  Castellers de Roquetes
  Pde4, 3de7, 2de6, 3de6a, Pde5(id), Pde4, Pde4(c)

  Crònica prèvia

  Els autocars sortiran puntualment a les 16'45h.

  Cal que siguem els màxims castellers possibles, per poder fer una gran actuació i felicitar als Castellers de Viladecans com es mereixen en el seu 2n. Aniversari, i al mateix temps, escalfar motors per diumenge a la diada del nostre 35è Aniversari!

  Actuem amb Castellers de Viladecans i Castellers de les Roquetes.

  Com arribar

  Plaça de la Vila (Viladecans) (Com arribar-hi)

 • Diada central del 35è Aniversari de Castellers de Terrassa

  Diumenge, 4 Octubre 2015 - 10:00am

  El passat diumenge, Castellers de Terrassa, amb motiu de la seva Diada del 35è aniversari, van portar a terme una jornada castellera matinal i una jornada farcida d’espectacles, combinada amb una original oferta gastronòmica, per la tarda.

  La colla blauturquesa va realitzar una bona actuació castellera descarregant castells de set. Van estar acompanyats pels Pallagos del Conflent, Castellers de Caldes de Montbui i Castellers de Badalona al lloc triat per realitzar l’actuació, que en aquest cas vas ser la Plaça Nova de Terrassa, un lloc poc habitual per bastir castells, però que la colla va triar per contribuir a potenciar la zona com a centre ciutadà de cultura catalana.

  La colla Egarenca va realitzar la segona millor actuació de la present temporada igualant la que va realitzar per Festa Major. En primera ronda van descarregar el 7de7, castell que tot i l'estrena d'un terç, una quart i un dosos, es va mostrar ferm en tot moment; en la segona, van apostar per un consolidat 5 de 7, castell que va perillar en algun moment just abans de la segona aleta, la canalla però va saber resoldre la situació per a descarregar-lo; en la tercera el 3 de 7 aixecat per sota, castell que tocava descarregar amb seguretat ja que les anteriors temptatives a Matadepera i Diada Avi Emili havien generat alguns dubtes entre els Castellers. En la ronda de pilars han realitzat dos pilars de cinc, un d'ells s'ha desmuntat i l'altre s'ha descarregat; i posteriorment dos pilars de quatre.

  Un bon nombre de Pallagos del Conflent es van desplaçar fins a Terrassa, demostrant la bona feina que aquesta colla està realitzant pels castells en particular, i la cultura catalana en general, a la zona del Conflent, a la Catalunya Nord. Els Pallagos, per cortesia primers en l'ordre d'actuació van realitzar castells que denoten la seva bona progressió; el 3 de 6, el 4 de 6, el 3 de 6 amb agulla, dos pilars de quatre i pilar de cinc. Els blau turquesa van col·laborar amb la pinya d'aquest pilar, donat que tot just era el tercer que la colla de la Catalunya Nord descarregava.

  Els Castellers de Caldes de Monbui es van quedar a les portes de realitzar tres castells de set a Terrassa, en aquest ordre van realitzar: el 3 de 7, 3 de 7 amb agulla carregat, dos intents desmuntats de 4 de 7 i pilar de cinc.

  Els Castellers de Badalona van sortir contents per haver pogut descarregar amb seguretat tots els castells que van plantejar per aquesta diada, que van ser: 4 de 7, 3 de 7, 5 de 6, pilar de cinc i dos pilars de quatre.

  Un cop acabada l’actuació les colles convidades van poder gaudir d’un petit refrigeri, una mica més copiós en el cas de Pallagos, doncs eren els que venien de més lluny i havien d’agafar forces pel viatge de tornada fins a Prada de Conflent.

  Una vegada dinats, a partir de les 5 de la tarda, els Pirates de la Mar Turquesa grup format íntegrament per membres de la colla, obrien amb les seves havaneres la part més festiva, lúdica i desenfadada de la vetllada. Amb la col·laboració del grup de gralles de la colla, van oferir un repertori d’havaneres basat en sons ja tradicionals com la Bella Lola, El meu Avi... i altres menys conegudes i reivindicatives com “Habanera triste”, que narra la historia de Jánovas, Lavelilla y Lacort, pobles de la vall del Ara, al Pirineu d’Osca, que van lluitar i oposar-se davant l’amenaça de la construcció d’un pantà que els obligava a abandonar les seves llars.

  Desprès de les havaneres, en Toni Garcia que és membre de la colla blauturquesa, l’Oscar Sanmartín i l’Alberto Demomento, van arrencar del nombrós públic congregat les més sonores rialles de tota la tarda, i fins i tot alguna llàgrima, amb els seus monòlegs atrevits, delirants, àcids, plens de sarcasme i reivindicatius, amb els quals van fer un repàs molt particular en clau d’humor de Castellers de Terrassa, del món casteller, de la nostra ciutat, de la societat actual, del moment polític...

  Per finalitzar la vetllada, la xaranga “Blau Turquesa”, amb uns quants membres de la colla, tots estudiants del Conservatori Municipal de música de Terrassa, va posar el punt i final a la vetllada musical amb les seves cançons animades que van treure a ballar a gran part dels assistents.

  Com a colofó de la festa, tots els assistents que van voler, van poder degustar un tastet d’ibèrics (pernil, xoriç, botifarró negre, llonganissa...) amb beguda inclosa que de manera artesana van estar tallant durant tota la tarda un grup d’especialistes en la matèria.

  Imatges

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  7de7, 5de7, 3de7s, Pde5, Pde5(id), 2 Pde4
  Pallagos del Conflent
  3de6, 4de6, 3de6a, Pde4, Pde5, Pde4
  Castellers de Badalona
  4de7, 3de7, 5de6, Pde5, 2 Pde4
  Castellers de Caldes de Monbui
  3de7, 3de7a(c), 4de7(id), 4de7(id), Pde5

  Videos de l'actuació

  Crònica prèvia

  Durant tot l'any ja hem vingut realitzant diferents actes amb motiu dels nostre 35 anys. Aquest cop, al llarg de tot el dia, a la Plaça Nova, hi hauran un seguit d'actes per fer la celebració i conmemoració central del 35 aniversari de la colla.

  Les principals activitats que realitzarem séran:

  • 12h. Actuació Castellera: Castellers de Terrassa, Pallagos de Conflent, Castellers de Badalona
   • Piscolavis/dinar
  • I a partir de les 17h.
   • Havaneres
   • Monòleg
   • Txaranga
  • Per acabar:
   • Tastet d'ibèrics.

  Com arribar

  Plaça Nova (Com arribar-hi)

  Festa 35é Aniversari

 • Diada Aniversari dels Castellers de Cerdanyola

  Dissabte, 17 Octubre 2015 - 7:30pm

  Actuem amb la colla local i Castellers de Cornellà.

  Com arribar

  Plaça de Francesc Layret (Ajuntament de Cerdanyola) (Com arribar-hi)

 • XXXIV Diada dels Xiquets de Reus

  Dissabte, 24 Octubre 2015 - 6:00pm

  Actuem a una gran plaça castellera com és Reus. Hi hem anat molts cops i com a colla els devem una molt bona actuació...així que reserveu el dissabte...camisa,faixa,mocador i algun amic... i cap el Mercadal...a fer una actuació a l'alçada del moment i del lloc!

  Com arribar

  Plaça del Mercadal (Reus) (Com arribar-hi)

 • Festes de Tardor (Sant Just Desvern)

  Diumenge, 25 Octubre 2015 - 1:00pm

  Actuem amb Castellers d'Esplugues i Moixiganguers d'Igualada.

  Mes endavant donarem més informació.

 • Vigília Diada de la Colla

  Dissabte, 7 Novembre 2015 - 1:00am

  Mes endavant donarem més informació.

 • XXXVI Diada de la Colla

  Diumenge, 8 Novembre 2015 - 1:00am

  Mes endavant donarem més informació.

 • Diada de Castellers de Caldes de Montbui

  Diumenge, 15 Novembre 2015 - 1:00pm

  Amb motiu de la Diada de la colla de Castellers de Caldes actuarem amb la colla local i Castellers de St. Feliu. L'última actuacio de l'any...l'últim esforç per mostrar el que podem fer, i que tot i haver passat la nostra diada, som capaços de repetir la nostra millor versió.