Castells patrimoni de la humanitat

Torneig de futbol sala intercasteller 2015.

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Actuacions dels Castellers de Terrassa

 • 16a. Mitja Marató Ciutat de Terrassa i 10a. Cursa Santi Centelles

  Diumenge, 18 Gener 2015 - 11:00am

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  2 p4 (inici cursa), 4de6a, 2 p4 (entrega de premis)

  Crònica prèvia

  Com és tradicional, Castellers de Terrassa, col·laborem amb la Mitja Marató de la nostra ciutat, posant el nostre granet de sorra i fent allò que millor sabem fer, per fer més gran aquest esdeveniment esportiu. Quedarem 15 minuts abans de les 10'00h. per organitzar els pilars simultanis a la sortida. Posteriorment la canalla de la colla, participarà i recorrerà la distància de la Santi Centelles i la resta podrem esmorzar i en acabar la cursa, realitzarem l'actuació.

  Mitja Marató 2014 Mitja Marató 2015

  Com arribar

  Passeig 22 de Juliol cantonada Placeta de la Creu (Com arribar-hi)

 • Actuació de Santa Eulàlia a Esparreguera

  Diumenge, 8 Febrer 2015 - 2:00pm

  Resum de l'actuació

  Castellers d'Esparreguera
  2 p4, 3de7, id5de7, 5de7, id4de7, 4de7, 2 p4
  Castellers de Terrassa
  2 p4, 5de7, id4de7, 4de7, 3de7, vano de 5

  Com arribar

  Plaça de Santa Eulàlia (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Un grup de castellers aniran a Esparreguera caminant...han quedat a 2/4 de 8 al local.

  Els autocars sortiran a 3/4 de 12 del local.

 • Actuació a Hewlett Packard

  Dissabte, 7 Març 2015 - 4:00pm

  El passat dissabte dia 7 de març, els Castellers de Terrassa van aixecar castells a les instal·lacions de l'empresa HP a Sant Cugat del Vallès. El motiu de l'acte organitzat per l'empresa nord-americana va ser la primera edició del concurs de programació HP CodeWars a Europa, on 300 alumnes catalans van haver d'enfrontar-se a un seguit de reptes de programació.

  La col·laboració de la colla blau turquesa amb l'acte va consistir en bastir un pilar de 4 aixecat per sota, seguit d'un 3 de 7, un 4 de 6 amb l'agulla i dos pilars de 4 van cloure l'actuació, on els estudiants participants van tenir l'oportunitat de col·laborar, ajudant en diverses posicions de la pinya.

  El proper cap de setmana, la colla egarenca col·laborarà amb un acte organitzat per Bombers de Terrassa a la Plaça Vella el dissabte 14 de març. L'endemà actuació doble, al migdia al barri del Clot de Barcelona a la diada d'inici de temporada dels Castellers de Barcelona juntament amb els Sagals d'Osona, i a la tarda a Ullastrell en motiu de la Fira de Serralavella.

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrasa
  p4s, 3de7, 4de6a, 2p4
 • Projecte solidari "Els Bombers t'acompanyen a donar Sang" - BOMBERS AMB COR

  Dissabte, 14 Març 2015 - 6:15pm

  El passat dissabte a la tarda, Castellers de Terrassa va posar el seu granet de sorra amb 2 pilars de quatre (un aixecat per sota) a la campanya especial de donació per tot Catalunya organitzada pel del grup de voluntaris "Bombers amb cor" dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits que portava l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”. Donat que la pluja va fer acte de presència de manera intensa, els pilars es van aixecar a l’atri de l’ajuntament.

  Fotografies

  Colles

  Castellers de Terrassa
  p4, p4s

  Com arribar

  Raval de Montserrat (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Col·laborarem amb un pilar als actes organitzats pels Bombers de la Generalitat.

  Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen una campanya especial de donació per tot Catalunya just abans de la Setmana Santa, un moment en què baixen les reserves.

  Amb l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, forma part de les iniciatives solidàries del grup de voluntaris "Bombers amb cor" dels Bombres de la Generalitat,  depenents de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, i el Banc de Sang i Teixits col·laboraran durant el mes de març en una dotzena de campanyes especials de donació de sang distribuïdes per tot Catalunya.

  La campanya s’iniciarà el 14 de març a Lleida i Terrassa, on s’han organitzat altres activitats paral·leles, com una exhibició de l’equip de rescat subaquàtic, castells, gegants, gossos de recerca i camions de bombers, entre d’altres.

  L'Ajuntament de Terrassa oferirà visites guiades gratuïtes durant tot el dia. Els recorreguts tindran lloc cada 30 minuts entre les 10 i les 13:30 al matí i de 16:30 a 19:30 hores a la tarda.

 • Diada d'Inici de Temporada Castellers de Barcelona

  Diumenge, 15 Març 2015 - 12:00pm

  Els Castellers de Terrassa han realitzat una bona actuació descarregant dos castells de set i mig en una mateixa actuació.

  Les nombroses baixes de gent del tronc per aquest cap de setmana, ha fet que altres castellers s'estrenessin en posicions noves, resolent la situació de forma notable, i mostrant el treball que es realitza a l'assaig.

  En primera ronda el 5 de 7, amb les estrenes dels segons de la rengla i la buida. Les bones proves de l'assaig i les ganes de la canalla han fet que fos fàcil.
  A la segona ronda 4 de 7 amb agulla amb l'estrena del segon del pilar. El castell ha pujat remenat i ha anat perdent la mida durant l’execució, però el bon treball de pinya ha mantingut l'estructura dominada fins que s'ha descarregat.

  En la tercera i última ronda, s'ha descarregat un segur 3 de 7, abans del pilar de 5 que ha tancat l'actuació juntament amb 3 pilars de 4, un dels quals s'ha hagut de desmuntar.

  Els Castellers de Barcelona per la seva banda han realitzat una molt bona actuació descarregant la clàssica de vuit (4 de 8, 3 de 8 i 2 de 7) amb castells segurs i amb vistes a reptes de major dificultat properament.

  Els Sagals d'Osona han descarregat el 3 de 7, 5 de 7 i 4 de 7.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Barcelona
  p5 dol, 4de8, 3de8, 2de7, v5, 2 p4
  Sagals d'Osona
  3de7, 5de7, 4de7, p5
  Castellers de Terrassa
  5de7, 4de7a, 3de7, p5, 3 p4 (1 id)

  Altres cròniques

  Com arribar

  Plaça Valentí Almirall (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Quedarem a les 9'40h. a l'estació de Renfe per agafar el tren que surt a les 9'54h. Us preguem màxima puntualitat, aquell que no sigui a l'hora s'haura de desplaçar pels seus mitjans. RECORDEU QUE MOLTS CARRERS DE BARCELONA PATIRAN UN SEGUIT DE TALLS DE CIRCULACIÓ AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DE LA MARATÓ DE BARCELONA, ENTRE ELLES L'AVINGUDA MERIDIANA.

  Un cop acabada l'actuació tornarem cap el local, que romandrà obert per poder dinar allà.

 • Xa. Festes de Serralavella (Ullastrell)

  Diumenge, 15 Març 2015 - 7:00pm

  La colla ha col·laborat amb la cloenda de les Festes de Serralavella a Ullastrell, realitzant una actuació castellera. Els castells han estat 3 de 7, 2 de 6 (després d'un primer intent desmuntat), 5 de 6, 2 p4 aixecats per sota.

  L'anècdota de l'actuació s'ha viscut quan l'aixecadora de la torre del 5 de 6 anava a baixar, s'ha despenjat des de la seva posició fins els el braç d'un dels terços, i després d'uns instants d'incertesa ha aconseguit agafar-se i anar baixant fins la pinya.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  3de7, id2de6, 2de6, 5de6, 2 p4s

  Altres cròniques

  Com arribar

  Plaça Lluis Companys (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  La nostra colaboració amb aquesta festa serà una actuació com a FINAL DE FESTA.

  A les 17'00h. sortirem del local en autocar cap a Ullastrell, desprès d'haver tornat de l'actuació de Barcelona, i del dinar al local (que cadascú s'ha de procurar...)

  La Serralavella és una diada que se celebra cada any el dimecres del mig de la Quaresma –concretament el quart dimecres- i antigament significava un descans per la mainada mentre passaven els 40 dies de dejuni i abstinència que exigia la Quaresma. Arribat aquest dia, els nens s’ajuntaven formant grups carregats amb un cistell, un tronc i un xerrac. Aquestes colles s’engalanaven amb una bandera com a estendard. Tot el dimecres el dedicarien a anar cantar casa per casa la cançó de la Serralavella mentre serraven el tronc tot simbolitzant que serraven la Vella Quaresma pel bell mig, una vegada acabada la cantada cada casa els hi donava ous, ametlles, dolços,....i algun dineró, que finalitzada la jornada es repartirien entre tots.

  Enguany aquesta tradició l’hem adaptada als nostres temps. L’hem traslladat a dissabte per què tothom hi pugui participar i d’aquell descans hem fet una festa on us convidem a formar-n’hi part!

 • Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa 2015

  Dissabte, 21 Març 2015 - 8:30pm

  Les dues colles castelleres de la ciutat han col·laborat amb la Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa 2015 fent castells de set.

  Moments abans, Drac de Terrassa, Trabucaires de Terrassa, Drac Baluk Ashtarot, Bitxo del Torrent Mitger, Pàjara de Terrassa,... han ofert diverses passades lluint foc i trabucs mentre es tancava el cel a la Plaça del Primer de Maig de Terrassa.

  A tres quarts de vuit s'iniciava l'actuació castellera prevista, que com als anys anteriors, només constaria de dues rondes de castells i pilar, i que tot i la climatologia poc favorable per convidar a participar d'un acte a l’aire lliure, va congregar un bon nombre de públic a la Plaça del Primer de Maig. Sota una lleugera pluja fina que no era prou intensa com per no fer castells, s'ha tancat la pinya del 3 de 7 dels Castellers de Terrassa. Amb alguna dificultat en el pis de dosos per l'alçada excessiva d'una de les rengles, el castell s'ha descarregat.

  En la segona ronda, la colla blau turquesa ha descarregat el 4 de 7 amb bones mides, un castell segur que ha pujat ràpid i molt quiet. Per últim, pilar de 5 descarregat.

  La colla malva ha descarregat 3 de 7 amb agulla, 4 de 7 amb agulla i pilar de 5.

  Fotografies

  Resum de l'actuació

  Castellers de Terrassa
  3de7, 4de7, p5
  Minyons de Terrassa
  3de7a, 4de7a, p5

  Altres cròniques

  Com arribar

  Plaça del Primer de Maig (Com arribar-hi)

  Crònica prèvia

  Actuarem a les 19'30, desprès del cercavila de les entitats de cultura popular i tradicional.

  Desprès d'uns anys celebrant-se al Recinte Firal de Terrassa, la Mostra torna, aquest any, als seus orígens. Al carrer, a la gent del carrer, en el millor sentit de l'expressió. És a dir, la rambla Francesc Macià, una de les obres que simbolitzen el canvi que va fer Terrassa a finals del segle XX. De la Terrassa dels descampats a la Terrassa dels carrers, les places, els equipaments públics, els espais per viure i conviure.

 • Col·locació de la primera pedra Museu Casteller (VALLS)

  Divendres, 27 Març 2015 - 7:00pm

  A les 16´00h. sortirem des del local de Colla. Encara no hem decidit si en cotxes particulars o en autocar. Apunteu-vos a les llistes tots aquells que pogueu assistir.

  El proper divendres 27 de març, en un acte que començarà a les 18'00h, amb la presència del president de la Generalitat Artur Mas i l'alcalde de Valls, Albert Batet, així com de colles d’arreu del país, oficialitzarà l’inici de les obres i col·locaran la primera pedra del Museu Casteller de Valls. L'acte servirà, doncs, per donar el tret de sortida a unes obres esperades des de feia molts anys i que podrien estar enllestides a principis de 2016.

  L'acte, però, no tan sols comptarà amb les màximes autoritats municipals i del país, sinó que pretén ser una festa castellera. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Valls ha convidat totes les colles castelleres a participar d'aquest acte per tal que aixequin el primer pilar del Museu Casteller. L'acte es farà al voltant dela ubicació del nou museu i té la intenció d'aplegar el màxim d'agrupacions possibles.

  Com arribar

  Costat de la Plaça del Blat (Com arribar-hi)

 • Presentació de la candidatura a patrimoni de la humanitat de la Seu d’Ègara

  Divendres, 27 Març 2015 - 7:30pm

  Participarem amb l'aixecament d'un pilar als actes de presentació de la candidatura de la Seu d'Ègara. Apunteu-vos a les llistes, és un acte de ciutat del que hem de pendre part de forma massiva.

  La Seu d'Ègara, després d'un llarg període d'investigacions i musealització, se situa actualment com un dels monuments més singulars dintre del patrimoni cultural català, espanyol i europeu. En aquests moments està en marxa la seva candidatura per obtenir la distinció de Patrimoni de la Humanitat, que atorga la UNESCO, basada en el caràcter únic i universal d'alguns elements singulars que han travessat els segles fins als nostres dies i que en el segle XXI han estat recuperats i protegits com a llegat extraordinari per a les futures generacions.

  Com arribar

  Seu d'Ègara (Com arribar-hi)

  Colles

  • Castellers de Terrassa
  • Minyons de Terrassa