Castells patrimoni de la humanitat

amb el patrocini de Sarsa-SEAT-Terrassa

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

II Diada Solidària dels Castellers de Terrassa

04/03/2018 10:00

Resum de l'actuació

Castellers de Terrassa
2p4 3d7 4d7 2d6 p5 p3
Castellers de la Il·lusió
p4 2d4 3d5 p3 p4 p3

Crònica

Els Castellers de Terrassa reediten l’èxit de la Jornada Solidària

El passat diumenge 4 de Març, els Castellers de Terrassa vam organitzar la II Jornada Solidària en conjunt amb organitzacions socials de la ciutat que treballen amb persones amb diversitat funcional. L’objectiu primordial del dia era donar a conèixer la tasca que fan aquestes entitats i poder recaptar fons per a que puguin seguir duent a terme aquesta feina.

Entre la gran varietat d’activitats, hi va haver una actuació castellera on van prendre part la colla local i els Castellers de la Il·lusió, una colla castellera nascuda a Valls amb voluntat d’incloure les persones amb diversitat funcional en el món casteller. L’actuació per part dels Castellers de Terrassa va començar amb dos pilars de quatre, avantsala del tres de set en primera ronda, que presentava diferents estrenes a nivell de baixos i canvis al tronc. Tot i estar lleugerament obert entre rengla i plena, el castell no va requerir massa esforç. La segona ronda es va saldar amb un quatre de set on també hi havia canvis a pinya i tronc, i va requerir treball per poder-se descarregar, però la bona feina feta als assajos van permetre una execució sense perill. Les tres rondes dels blau turquesa van tancar-se amb un dos de sis on van aprofitar per estrenar un pom de dalt nou cara un futur dos de set. Van tancar l’actuació amb un pilar de 5.

Per la seva banda, els Castellers de la Il·lusió van obrir la seva participació amb un pilar de quatre i un dos de quatre. En segona ronda van descarregar el tres de cinc i van tancar les tres rondes amb un pilar de tres. En la ronda de pilars van descarregar un solvent pilar de quatre.

Al final de l’actuació, les dues colles i les diferents entitats van fer una activitat conjunta, preparada durant les setmanes prèvies en diversos tallers al local social de la colla egarenca, alçant un pilar de tres conjunt.

Tot i que la pluja va forçar un final anterior al previst, tota la jornada va estar marcada per un profund caràcter social mostrant la sòlida creença dels Castellers de Terrassa en la col·laboració amb tot el teixit social de la capital vallesana. La colla fa una bona valoració de la segona Jornada Solidària i posen l’ull en el següent compromís del calendari, la Diada d’inici de temporada dels Castellers de Badalona el pròxim 25 de Març.

Prèvia

El proper diumenge 4 de març els Castellers de Terrassa celebraran la segona edició de la seva Jornada Solidària. La iniciativa que es reedita després de l'èxit de la de l'any passat consisteix en una Jornada que organitzada conjuntament entre la colla blauturquesa i entitats que realitzen una tasca social a la ciutat permetin per una banda donar a conèixer la tasca que fan les entitats i per l'altre recaptar recursos per a que aquestes puguin continuar amb la seva activitat.

D'aquesta manera els Castellers de Terrassa refermen el seu compromís amb el teixit associatiu de la ciutat i referma el valor de la solidaritat, molt arrelat en el mòn casteller.

Enguany la Jornada Solidària anirà en benefici de 6 entitats que treballen amb persones amb diversitat funcional a la ciutat de Terrassa, aquestes entitats són: Prodis, Fupar, Centre de Lleure Tu Tries, Esplai Els Globus i l'Associació La Oka.

La jornada es durà a terme a la Plaça del Progrès de Terrassa i comptarà amb un conjunt d'activitats per a tots els públics des de les 10h fins a les 20h.

Programa d'activitats de la I Diada Solidària

 • 10:00h Mostra d'entitats

  Torneig de tennis taula organitzat per Prodis i el club l'Horitzó

  Demostració de Boccia a càrrec del Club Pingüi de Fupar

 • 12:00h Actuació Castellera amb els Castellers de Terrassa i Castellers de la Il·lusió
 • 14:00h Dinar Popular: Graellada de carn o verdures
 • 16:00h Festa Infantil

  Amb inflables i tallers organitzats per Tu Tries, el Globus, La Oka i Castellers de Terrassa

 • 17:30h Masterclass de zumba conduïda per Prodis
 • 18:00h Actuacions musicals, concerts de:

  Protagonistes Nosaltres

  Txaranga Popular

  Innedit Dance Complex

  Sons Blaus

 • 20:00h Fi de festa

Com arribar

Plaça del Progrés (Com arribar-hi)