Castells patrimoni de la humanitat

amb el patrocini de Sarsa-SEAT-Terrassa

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Festa Major de Ca n'Aurell

27/05/2018 12:00

Resum de l'actuació

2p4 3d7 4d7 2d6 p5 3p4

Crònica

Els Castellers de Terrassa apropen els castells als barris

El passat cap de setmana, els Castellers de Terrassa van fer doblet d’actuacions a Terrassa. Dissabte a la Festa Major del Barri de la Gripia i diumenge a la Festa Major del barri de Ca N’Aurell. Els terrassencs aprofiten per donar rodatge i fer rotacions mentre continuen treballant per a fer arribar els castells arreu de la ciutat.

Diumenge, els Castellers de Terrassa va participar de la Festa Major de Ca N’Aurell. A dos quarts d’onze del matí van alçar un pilar en homenatge a Floreal Suriguera, artista canaurellenc i activista cultural, en el marc de la inauguració de la Sala “Els Suris” del Casal de Barri de Ca N’Aurell, dedicada conjuntament a ell i la seva difunta esposa, Dolors Duocastella, que sempre havien estat molt implicats en el barri i el seu teixit associatiu. L’anècdota ha sigut que, a banda dels dos capgrossos representants dels Suris, també hi havia el quadre que va pintar el Suri per a l’exposició del 25è aniversari de Castellers (l’any 2005).

Com es tradició, des dels últims anys, els Castellers de Terrassa han actuat diumenge de Festa Major de Ca n’Aurell a la Plaça del Progrés. Han donat inici a l’actuació amb dos pilars de quatre, els quals ha seguit el desè tres de set de la temporada, el castell ha pujat ràpidament, mostrant signes de solidesa. En segona ronda han fet un quatre de set, que contenia molts canvis de posicions. En tercera ronda han descarregat el sisè dos de sis de la temporada, que ha servit per a preparar la pinya de cara a passos endavant. Per concloure l’actuació, la colla blau turquesa ha completat un ferm pilar de cinc i tres pilars de quatre. Cal destacar la rapidesa i bon ritme de l’actuació, que ha durat uns tres quarts d’hora.

Amb aquestes dues actuacions, la colla local, mostra el seu ferm compromís amb la ciutat i la voluntat de portar els castells a tota la ciutat i demostrar que la Terrassa castellera no es limita al centre de la ciutat.

Els Castellers de Terrassa tanquen el mes de maig amb molt rodatge en els castells de set, i preparen els següents passos, que podrien venir a la Diada del Local (que va ser aplaçada al 3 de juny) on voldrien estrenar algun castell nou. Dissabte 2 de juny participaran a la Presentació dels Capdidats a Capgròs de l’any a la Plaça Vella.

Prèvia

Desprès d'haver de deixar la seu històrica al Carrer Cremat, el 1995 ens vam establir finalment al carrer Pasteur. Des de llavors ens hem sentit totalment identificats amb el barri que ens acull, amb els seus veïns i amb les seves iniciatives. Hem col·laborat molt activament amb activitats organitzades des de l'Associació de Veïns, des de l'Agrupació de Comerciants,...

És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada. Convidem a familiars, amics, coneguts... a participar dels castells des d'una nova òptica, a viure el món dels castells des de dintre, a apassionar-se amb el món dels castells... Per això convidem a tots i a totes, a grans i petits,... als nostres assaigs i a les nostres actuacions.

Us esperem... veniu a viure els castells... veniu a fer colla... veniu a fer cultura... veniu a fer barri!

A les 11.30 h farem un pilar a la plaça del tint en homenatge a Floreal Soriguera, Suri.

Actuació: la convocatòria és a tres quarts de dotze (11.45 h) a la plaça.

Actuem en solitari

On actuem

Plaça del Progrés, Terrassa

Com arrivar-hi