Castells patrimoni de la humanitat

amb el patrocini de Sarsa-SEAT-Terrassa

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Diada de Sant Jordi a Terrassa

23/04/2018 20:00

Resum de l'actuació

Castellers de Terrassa
2p4 4d7 3d7 5d7 4d7p p5
Minyons de Terrassa
2p4 3d8 4de8 2d8f Vd5

Crònica

Doblet dels Castellers de Terrassa

Dilluns els Castellers de Terrassa actuaven a Terrassa en motiu de la Diada de Sant Jordi juntament amb els Minyons de Terrassa. L’actuació va començar amb la interpretació dels Segadors. Després de dos pilars de quatre simultanis reclamant la llibertat de tots els presos politícs de cada una de les colles de la ciutat, els blau turquesa van obrir l’actuació amb un nou quatre de set petit. El castell va presentar un molt bon aspecte en tot moment i es va descarregar la solvència pròpia d’una colla de vuit. En segona ronda, els Castellers van descarregar el tres de set, ràpid i tranquil. En tercera ronda, i amb una agilitat extraordinaria a l’hora de tancar la pinya, van descarregar un cinc de set. El bon treball a l’assaig ha permès que un petit desajust de mides a la banda del tres no suposes en cap moment un fre per uns Castellers de Terrassa amb ganes de més i millor. Van acabar amb un pilar de cinc.

L’altre colla de la ciutat va obrir la seva actuació amb el tres de vuit. En segona ronda, van descarregar el dos de vuit amb folre, el primer de la temporada, que en tot moment es va mostrar tranquil. En tercera ronda van descarregar el quatre de vuit, amb un previ peu desmuntat fet que va provocar que la Diada s’allargués més del desitjable. El castell es trobava un pel girat cap a la dreta, però el bon nivell de la colla en la bàsica de vuit es va fer palès per poder-lo descarregar sense cap preocupació. Després d’una espera més aviat llarga, van tancar la seva actuació amb el vano de cinc.

La Diada va estar marcada per un ritme lent, malgrat l’agilitat al moment de muntar les pinyes dels blau turquesa, i per la bona sintonia en el moment de fer els castells per part de les dues colles.

Els Castellers de Terrassa posaven fi així a un cap de setmana ple de castells on han pogut rodar estructures de cara a la resta de la temporada i posen l’ull en la seva següent actuació, les Festes de la Salut a Barcelona el dia 5 de Maig. D’altra banda, la colla egarenca celebrarà el proper 6 de Maig l’Assemblea General Extraordinaria per renovar el seu òrgan de govern després d’un llarg procés de debat intern.

Prèvia

No cal dir que és una ocasió excepcional de mostrar a la nostra ciutat allò que millor sabem fer. Esperem que tots aquells Castellers que per diferents motius no podeu assistir a les actuacions tant com voldrieu, aquest dia recupereu la camisa i amb la mateixa il·lusió de sempre us apropeu a plaça i a les nostres pinyes. Estarem encantats de poder compartir amb vosaltres aquesta Diada, i de xerrar una estona compartint el moment actual, explicant els nous projectes i recordant vells temps.

La colla tindrà una paradeta on vendrà llibres i roses.

Amb qui actuem

Minyons de Terrassa

On actuem

Plaça Vella, Terrassa

Com arrivar-hi