Castells patrimoni de la humanitat

amb el patrocini de Sarsa-SEAT-Terrassa

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Actuació per la Fira Modernista de Terrassa, Castells a l'antiga

13/05/2018 12:00

Resum de l'actuació

2p4 2d6 (figuereta) 3d7 5d6 (a l'antiga) p4 (veracreu) 2p4

Crònica

Els Castellers de Terrassa rememoren els orígens castellers terrassencs

Diumenge, vestits a l’estil propi de l’any 1900, els Castellers de Terrassa van aixecar diversos pilars a la Masia Freixa, una icona del modernisme terrassenc. D’allà van partir en cercavila acompanyats per les gralles i amb la canalla dalt d’un carruatge tirat per cavalls cap a la Plaça del Progrés. Al llarg de la cercavila van aixecar diversos pilars de quatre, alguns dels quals aixecats per sota. Amb el toc d’entrada a plaça, la colla castellera va arribar a la Plaça del Progrés on van dur a terme la tradicional actuació que rememora com es feien els castells l’any 1900. L’actuació va començar amb dos pilars de quatre simultanis i va seguir de la primera ronda on van descarregar la torre de sis amb la figuereta (dues de fet, una feta a la sortida del dos i la segona feta a la sortida del terç). L’actuació va seguir amb el tres de set i amb el cinc de sis a l’antiga (és a dir, els dos poms de dalt són independents a diferència del cinc convencional en que els pom van lligats entre ells). En quarta ronda, els Castellers de Terrassa van descarregar el pilar de quatre a la veracreu (el pilar s’aixeca en un angle de 90º). Van tancar l’actuació amb dos pilars de quatre simultanis. La colla va voler arrodonir la diada amb l’interpretació de l’Estapera, una cançó popular terrassenca que data de finals del segle XIX.

Durant tot el dia, la colla castellera va organitzar una parada de creps i pastissos a la Plaça del Progrés. Tant l’actuació com la parada s’emmarquen dins d’una festa molt sentida pels terrassencs i serveixen per reforçar l’estret lligam entre colla i ciutat, especialment amb el barri de Ca N’Aurell, un barri que els Castellers de Terrassa senten molt propi en gran part per el fet de tenir-hi la seu social i, per tant, ser el lloc on desenvolupen la seva activitat.

Prèvia

Com cada any participem de la Fira Modernista de Terrassa. Enguany durant tot el diumenge 13, Castellers de Terrassa tindrà una paradeta on es vendran crepes i pastissos per tal de recaptar fons per la colla. Si algú vol i pot participar dels torns per estar a la parada, que parli amb la Monica. També si algú vol col·laborar amb la colla fent algun pastis per vendre a la paradeta, hi ha una llista al local per apuntar-se.

11.00h Pilar a la Masia Freixa Després anirem en cercavila fins Plaça del Progrés on es farà l’actuació