Castells patrimoni de la humanitat

amb el patrocini de Sarsa-SEAT-Terrassa

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Actuacions dels Castellers de Terrassa

 • 18a Mitja Marató Terrassa i 12a Santi Centelles

  Diumenge, 22 Gener 2017 - 11:00am

  Diumenge, Castellers de Terrassa va col·laborar amb la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles de la nostra ciutat, com ve sent tradicional.

  Van donar la sortida a la mitja Marató amb dos pilars de quatre, i posteriorment la canalla de la colla, va participar i recórrer la distància de la Santi Centelles.

  Finalment, i just abans de l’entrega de premis es va fer el tres de set i el quatre de set, i un pilar de cinc, en honor als guanyadors i participants de la Mitja Marató i de la Cursa Santi Centelles.

  Tant la assistència de castellers a aquesta primera actuació, com la seguretat mostrada en les construccions que la colla va completar, continuen convidant a l’optimisme i presagien molt bones sensacions per a la nova temporada castellera, prosseguint amb les bones sensacions, els bons resultats i el bon camí que la colla va viure la temporada passada.

   

 • Actuació de Santa Eulàlia a Esparreguera

  Diumenge, 12 Febrer 2017 - 2:00pm

  És la primera actuació de l'any fora de Terrassa i hem de continuar alimentant les bones sensacions que tenim actualment.

  Quedarem a les 11'15h. al local i els autocars sortiran puntualment a 1/4 de 12. Preguem puntualitat i que tots us apunteu a les llistes del local.

  Com comença a ser tradicional desde fa uns anys, per la sortida de diumenge un grup de castellers aniran caminant fins a Esparreguera. Si esteu interessats i hi voleu anar, hauríeu de parlar amb el Pedrosa o el “Perico” per que us aconsellin i us donin tota la informació necessària. En principi se sortiria del local a 2/4 de 8 i a 3/4 de 8 es passaria pel Caballo Blanco a la Maurina.

  Actuem amb Castellers d'Esparreguera

  Com arribar

  Plaça de Santa Eulàlia (Com arribar-hi)

 • Pilar de dol a l'enterrament del carnestoltes

  Dimecres, 1 Març 2017 - 9:30pm

  A partir de 2/4 de 9 del vespre assistirem a l'enterrament, i farem el pilar de dol en el seu honor quan cremi la pira mortuòria de l'enterrament del Carnestoltes.

  Un minut de silenci, acompanyat de la tètrica dansa del fantasma de la mort entre els assistents, sublima la cerimònia final del Carnestoltes. Dues torres humanes inicien el seu ascens amb un pilar aixecat per sota i els enxanetes deixen anar globus il·luminats.

  Un cop acabada la cerimònia, tots aquells que volgueu podreu gaudir de la sardinada popular gratuïta.

  Com arribar

  Davant Castell de Vallparadís (Parc de Vallparadís) (Com arribar-hi)

 • Final Nacional Robòtica

  Diumenge, 5 Març 2017 - 6:00pm

  El proper diumenge estem cridats a col·laborar dintre dels actes de la Final Nacional de Robòtica que es portarà a terme a la nostra ciutat.

  Hem de ser el màxim de camises per poder mostrar allò que millor sabem fer, el món dels castells i la cultura catalana a tots els assistents.

  Quedarem a quarts de cinc de la tarda al l'escola Vedruna Vall.

  Com arribar

  Escola Vedruna Vall (Com arribar-hi)

 • 14a. MOSTRA DE LA DIVERSITAT CULTURAL - TERRASSA 2017

  Dissabte, 18 Març 2017 - 8:30pm

  Com cada dos anys, la nostra ciutat fa un homenatge a la cultura catalana i les diferents manifestacions culturals que podem viure i gaudir a la nostra ciutat, convidant als grups de cultura de la ciutat a fer un petit tast de la seva activitat i convidant a grups de fora a que ens mostrin les seves habilitats.

  Castellers de Terrassa estem convidats a participar, com un dels grups més rellevants de la nostra ciutat i hem de mostrar a la ciutat i a la resta de convidats que són els castells i el món que els envolta, i compartir la nostra activitat amb la resta de participants de l'event.

  • 18.00 Plantada de totes les entitats al Passeig de les Lletres
  • 18.15 Comença la cercavila fins al Recinte Firal, travessant per l'interior

  Quedarem a les 17'45h al Passeig de les Lltres, per participar del cercavila, i amb la resta, directament al Recinte Firal, mitja hora abans de l'actuació. És a dir, quedem a les 19h. allà

  Actuem amb: Minyons de Terrassa

  Com arribar

  Recinte Firal de Terrassa (Com arribar-hi)

  Programa d'activitats Mostra de la Diversitat Cultural - Terrassa 2017

  Programa d'activitats Mostra de la Diversitat Cultural - Terrassa 2017

 • Castellum - Fira de l'Oli (Fontanilles - Baix Empordà)

  Diumenge, 19 Març 2017 - 1:00pm

  Anem a participar dels actes de la Fira de l'Oli - Castellum a una petita població del Baix Empordà. Un dels actes centrals és l'actuació castellera.

  Quedarem al local a les 9'30h. per sortir puntualment amb els autocars a les 9'45h. en punt. Cal ser puntual.

  Un cop acabada l'actuació, hi ha programada una calçotada popular. El primer menú són calçots, carn a la brasa, vi, postres i cafè per 12€. Hi ha la opció a un menú infantil amb macarrons, postres i beguda per 6€.

  Aquells que no vulguin participar del dinar amb els menús oferts, s'hauran de procurar el seu propi dinar (Cal tenir en compte que al municipi, no hi haurà cap bar ni restaurant oberts).

  Al poble, ens habilitaran un espai -segurament amb taules i cadires al costat de la calçotada- per poder menjar tots plegats.

  Una vegada tothom de la colla hagi acabat de dinar, els autocars tornaran fins a Terrassa plegats. Per tant, cal tenir present que els dos autocars sortiran i tornaran plegats a les mateixes hores.

  Actuem amb: Marrecs de Salt

  Com arribar

  Pl. de Sant Martí (ajuntament Fontanilles) (Com arribar-hi)

  Programa d'activitats Castellum - Fontanilles 2017

  Programa d'activitats Castellum - Fontanilles 2017

 • Els Bombers t'acompanyen a donar sang

  Dissabte, 25 Març 2017 - 6:15pm

  Des de fa dos anys participem en aquest acte organitzat pels Bombers de Terrassa. Com a colla implicada amb la ciutat, amb les seves entitats i amb iniciatives socials, ens hem compromès per actuar de 17.30 a 18h. per col·laborar amb la campanya de donació de Sang: Els Bombers t'acompanyen a donar sang.

  Hi participaran diferents entitats de la ciutat. Els horaris van molt ajustats de temps, ja que hi participen moltes entitats i s'ha d'anar molt pendent de l'hora.

  Si cap Casteller vol col·laborar fent una donació de sang, ho podrà fer a l'espai habilitat per poder fer-ho. La donació es podrà fer a un lloc tan emblemàtic com la Sala de Plens de l'Ajuntament de 10 a 20 hores. La resta de Castellers que no pugueu gaudir de la jornada o d'algun dels seus actes, quedarem a 1/4 de 6 de la tarda davant de l'Ajuntament per començar a preparar la nostra participació.

  Lloc: Atri de l'Ajuntament

 • Diada d'Inici de Temporada de Cast. de Badalona

  Diumenge, 26 Març 2017 - 12:30pm

  Acompanyarem als amfitrions de Castellers de Badalona en la seva actuació d'inici de temporada.

  RECORDEU QUE CAL ADELANTAR ELS RELLOTGES UNA HORA LA NIT DEL 25 al 26... A les 2 de la matinada seran las 3h.

  Quedarem al local a les 11'15h, per sortir puntualment a les 11'30h. Es prega la màxima puntualitat i que us apunteu a les llistes per poder fer una previsió amb garanties tant per l'actuació com pel transport. Recordeu que a l'hora especificada, és quan sortiran els autocars... no a l'hora que s'ha d'arribar al local...

  Desprès hi haurà la possibilitat de dinar al local de la Colla.

  actuem amb: Castellers de Badalona i Margeners de Guissona

  Com arribar

  Plaça del Pou de Greix (C/del Mar cantonada Rambla - costat estació RENFE Badalona)(Com arribar-hi)

  Cartell Diada d'Inici de Temporada de Castellers de Badalona 2017

 • 7a. Culturassa - Cultura Popular Catalana Terrassa 2017

  Dissabte, 1 Abril 2017 - 7:00pm

  Els Castellers de Terrassa actuaran amb motiu de la 7a trobada “Culturassa”, que aplega durant tot el dia, aquest any al Parc dels Catalans, donat q la masia Freixa està en obres, les entitats de Cultura Popular Catalana de la nostra ciutat.

  Des de les 11 del matí i haurà instal·lada una paradeta de la colla per introduir a aquells que estiguin interessats al món dels castells, com també on s'oferirà informació i merxandatge de la colla. Us esperem a tots al llarg del dia a donar un cop de ma per ensenyar a la ciutat que és una colla castellera i com es viuen els castells.

  A les 19h. hi haurà l'actuació de castells.

  Actuem amb Minyons de Terrassa.

  Cartell Diada Culturassa 2017

 • Diada del Local

  Diumenge, 2 Abril 2017 - 12:00pm

  Celebrem la Diada del Local. Sortirem en cercavila amb les colles convidades des del local fins al Raval de Montserrat.

  11.15h Convocatòria al local i  11.30h Sortida Cercavila.

  Actuem amb Castellers de Caldes I Tirallongues de Manresa

  Com arribar

  Raval de Montserrat(Com arribar-hi)

   

  Cartell Diada del Local 2017

 • Diada Festa Primavera - Cornellà

  Dissabte, 8 Abril 2017 - 6:00pm

  L'actuació comença a les 18'00h. Les colles estem convocades a les 17'30h.

  Quedarem al local a les 16'15h i la sortida dels autocars serà puntualment a les 16'30h.

  Un cop acabada l'actuació, ens conviden a sopar. Els dos autocars es quedaran allà, per tant la gent que no es vulgui quedar haurà d'anar amb vehicle propi.

  Actuem amb Castellers de Cornellà i Castellers d’Esplugues

  Com arribar

  Plaça de l'Església(Com arribar-hi)

 • Diada de Sant Jordi (Igualada - Terrassa)

  Diumenge, 23 Abril 2017 - 12:00pm

  No cal dir que és una ocasió excepcional de mostrar a la nostra ciutat allò que millor sabem fer, i aprofitar per consolidar el bon moment que vivim actualment. Esperem que tots aquells Castellers que per diferents motius no podeu assistir a les actuacions tant com voldrieu, aquest dia recupereu la camisa i amb la mateixa il·lusió de sempre us apropeu a plaça i a les nostres pinyes. Estarem encantats de poder compartir amb vosaltres aquesta Diada, i de xerrar una estona compartint el moment actual, explicant els nous projectes i recordant vells temps.

  Des de l’ajuntament s’ha obert l’opció a llibreries i entitats de posar parades també el dissabte. Per tant, hi haurà una paradeta de la colla, amb venda de roses i llibres a la Plaça Vella durant els dos dies. Dissabte des de les 8h. del matí i diumenge durant tot el dia.

  Diumenge la colla es desplaçarà al matí a actuar a Igualada i a Terrassa es quedaran representants de la colla per mantenir la parada en funcionament. A la tarda, oferirem a la ciutat la tradicional actuació de Diada de Sant Jordi.

  Diada de Sant Jordi: Diumenge també hi haurà paradeta, tot i que al matí anem a Igualda.

  • MATí:    XXII Aniversari de Moixiganger d’Igualada. Hora: 12.00

  Quedarem al local a les 9'45h per sortir amb l'autocar a les 10'00h.  

  11.15h Cercavila des del local de Moixiganguers 

  Actuem amb Castellers de Sant Cugat i Moixigangers d’Igualda. 

  Com arribar

  Plaça Pius XII (Com arribar-hi)

  Quan arribem a Terrassa, desprès de l'actuació a Igualada, el Bar de la colla oferirà menjar a tots aquells castellers que així ho vulguin. Cal reservar directament als responsables del Bar.

  • TARDA: Diada de Sant Jordi a Terrassa. Hora: 20.00h.

    Actuem amb Minyons de Terrassa.

   Com arribar

    Plaça Vella (Com arribar-hi)

 • Actuació castellera a Berga

  Dilluns, 1 Maig 2017 - 12:00pm

  10.15h Convocatòria local

  10.30h sortida autocars

  Actuem amb: Castellers de Berga

  Com arribar

  Plaça Doctor Saló (Com arribar-hi)

 • I Jornada Solidària dels Castellers de Terrassa

  Diumenge, 7 Maig 2017 - 11:00am

  El proper diumenge 7 de maig a la Plaça del Progrés, els Castellers de Terrassa celebraran la I Diada Solidària. Aquesta iniciativa pretén realitzar diverses activitats amb l'objectiu de recaptar diners i donar visibilitat a entitats que treballen per a una causa solidària. D'aquesta manera els blauturquesa fan palès el seu compromís amb la ciutat, creant vincles amb altres entitats de Terrassa i destacant el valor de la solidaritat.

  Enguany la I Jornada Solidària dels Castellers de Terrassa estarà orientada a les malalties minoritàries, els beneficis de la qual aniran destinats a quatre entitats que treballen per a millorar la investigació d'aquestes malalties. Aquestes entitats són les següents: Cors Lluitadors de Duchenne (Distròfia muscular de Duchenne), El sueño de Aaron (Artrofia Muscular Espinal), Todos con Aleix y Max contra la Histiocitosis (Histiocitosi de cèl·lules de Langerhans) i Associació Espanyola de Febre Mediterrània Familiar (Febre Mediterrània Familiar).

  La solidaritat és un valor inherent en el món casteller, sense aquesta solidaritat mai hauriem arribat ser Patrimoni Immaterial de la Humanitat ni a assolir les fites que s'han assolit". Així doncs i durant tot el dia el dissabte 7 de maig a la plaça del Progrés hi hauran un seguit d'activitats dirigides per a totes les edats a part de punts d'informació perquè totes les persones que s'hi acostin coneguin la feina que estan realitzant cadascuna de les entitats que hi participen.

  Programa d'activitats de la I Diada Solidària

  • 11:00h Batukada a càrrec de SOM MAURINA
  • 11:30h Ball de Gegants a càrrec dels Gegants de les Fonts
  • 12:00h Actuació Castellera amb els Castellers de Terrassa i Vailets de Gèlida
  • 13:30h Dinar Popular: Fideuà i Botifarrada* (Col·labora: Associació de Comerciants de Ca n'Aurell)
  • 16:30h Festa Infantil + Inflables
  • 18:00h Concert d'Havaneres amb els Pirates de la mar turquesa
  • 19:30h Concert de rock amb Mala Cuna

  *Els tiquets per la Paella costaran (5€) i es podran adquirir en els següents llocs:

  - Bar Fronteras. Carrer Gandia 29

  - Timbal Dolç. Carrer Pi i Margall 114

  **Durant tot el dia hi haurà servei de bar.

  Com arribar

  Plaça del Progrés (Com arribar-hi)

  Programa d'activitats I Jornada Solidària dels Castellers de Terrassa 2017 - En favor de les Malalties Minoritàries

 • Fira Modernista - Anada i Castells a l'antiga.

  Dissabte, 13 Maig 2017 - 6:00pm

              El proper cap de setmana del 13-14 de maig, Terrassa acull la celebració de la Fira Modernista. Al llarg de tot el cap de setmana, la ciutat egarenca viatja al 1900, en un cap de setmana ple d’activitats per tornar a viure l’esplendor modernista de finals del segle XIX i principis del XX, amb les vestimentes de l’època, demostracions d'oficis que ens ofereixen els mestres artesans d'oficis antics, rols i activitats socials tal i com es donaven en aquells temps...

              Un fet que es va donar per primera vegada el 1899 a Terrassa, va ser una actuació Castellera. La colla Vella dels Xiquets de Valls, va actuar durant la Festa Major del 1899.

              Així doncs tal i com està documentat, i queda recollit en alguns documents, entre ells el quadern “Actuacions Castelleres a Terrassa 1899-1936” d’en Xavier Güell i Cendra, publicat per Castellers de Terrassa el 2003, la colla Vella dels Xiquets de Valls, va realitzar el viatge amb la companyia de “Ferrocarriles de Madrid á Zaragoza y á Alicante” des de “Valls á Martorell”, per desprès des de l’estació de Martorell prendre el camí a Terrassa amb tartana. La colla va arribar a Terrassa per “la carretera de Martorell”, fent a continuació “una volta per la ciutat acompanyats d’una nutrida banda y las corresponents gralles”.

             

 • XXVIII Cruz de Mayo - CCA Alcalá Real y Comarca

  Diumenge, 14 Maig 2017 - 11:00am

  Farem uns Pilars a la celebració de la XXVIII edició de la Cruz de Mayo organitzada per l'antitat CCA Alcalá Real y Comarca.

  Com arribar

  Plaça de ca n'Anglada (Com arribar-hi)

 • Actuació castellera Festa Major Petita de Vacarisses

  Dissabte, 27 Maig 2017 - 6:00pm

  Actuem a la Festa Major Petita de Vacarisses. A les 18h sortirem del local. L'actuació serà les 19h. un cop acabat el cercavila dels Gegants. En acabar l'actuació, l'autocar tornarà a Terrassa. L'organització és han donat la possibilitat pels que vulguin de quedar-nos a sopar i així desprès participar dels actes de la Baixada de la Vaca. Els tiquets del sopar seran a 5€ i s'hauran de reservar les places apuntant-se a les llistes.

  Actuem amb Castellers de Cornellà

  Com arribar

  Plaça de l'Ajuntament de Vacarisses (Com arribar-hi)

 • Diada del Local Colla Jove dels Xiquets de Tarragona

  Dissabte, 3 Juny 2017 - 6:00pm

  Dissabte a actuem a la Plaça del Rei, a la Diada del Local, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

  Tornem a una plaça de prestigi, i és una gran oportunitat per reenganxar-nos a antigues sensacions i treure de Terrassa grans castells.

  Quedem al local a les 15.45hm per sortir amb els autocars puntualment a les 16.00h. L'actuació castellera començarà a les 18'00h.

  Actuem amb Colla Jove Xiquets de Tarragona, Bordegassos de Vilanova, Nois de la Torre.

  Com arribar

  Plaça del Rei (Com arribar-hi)

 • Festa Major de Ca n'Aurell

  Diumenge, 4 Juny 2017 - 12:00pm

  Desprès d'haver de deixar la seu històrica al Carrer Cremat, el 1995 ens vam establir finalment al carrer Pasteur. Des de llavors ens hem sentit totalment identificats amb el barri que ens acull, amb els seus veïns i amb les seves iniciatives. Hem col·laborat molt activament amb activitats organitzades des de l'Associació de Veïns, des de l'Agrupació de Comerciants,...

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada. Convidem a familiars, amics, coneguts... a participar dels castells des d'una nova òptica, a viure el món dels castells des de dintre, a apassionar-se amb el món dels castells... Per això convidem a tots i a totes, a grans i petits,... als nostres assaigs i a les nostres actuacions.

  En acabar l'actuació castellera de Festa Major de Ca n'Aurell, anirem a dinar al local amb les colles convidades. El menú serà Pa torrat amb embotits. Hi haurà la opció de menú per celíacs i vegetarians (aquells que vulguin aquesta opció s'hauran d'apuntar obligatòriament a una llista que hi haurà a tal efecte al local) 

  Us esperem... veniu a viure els castells... veniu a fer colla... veniu a fer cultura... veniu a fer barri!

  Actuem amb Castellers de Lleida i Castellers d’Esparreguera

  Com arribar

  Plaça del Progrés (Com arribar-hi)

 • 27é Aplec de penyes RCE Espanyol

  Dissabte, 10 Juny 2017 - 7:00pm

  Anem a actuar a Gelida, dintre del marc de l'Aplec de Penyes del RCE Espanyol, que es farà a aquesta localitat.

  Quedarem a les 17'15h al local, per sortir amb els autocars puntualment a les 17'45h.

  Actuem amb Vailets de Gelida.

  Com arribar

  Plaça de la Vila(Com arribar-hi)

 • Diada XXIII Aniversari Castellers de Sabadell

  Diumenge, 11 Juny 2017 - 12:00pm

  Actuem a la veïna ciutat de Sabadell, una nova oportunitat de recuperar sensacions en una actuació de prestigi, envoltats de colles que en els últims anys han experimentat un gran creixement, i en les quals ens podem arribar a emmirallar per poder aconseguir i assolir algunes de les nostres metes.

  Per aquesta actuació, està previst anar amb tren, ja que està a prop i hi ha bona combinació en transport públic. Haurem de trobar-nos molt puntualment a les 10'30h a l'estació del Nord (RENFE), per poder fer el recompte de gent i comprar els bitllets. A les 10'50h està prevista la sortida del tren.

  L'actuació castellera és a les 12h. Després de l'actuació està previst un dinar al local de Castellers de Sabadell (Entrants, Fideuà, pastís, beguda i cafè) per 9 €. Aquells que es vulguin quedar a dinar, s'ho hauran de costejar i ens ho haurien de comunicar abans de dijous, o apuntar-se a la llista penjada al taulell del local. Aquells que es vulguin quedar a dinar, hauran de tornar a Terrassa pel seu compte.

  Actuem amb Castellers de Sabadell, Castellers de Sant Cugat i Castellers de St Pere i St Pau.

  Com arribar

  Plaça del Mercat Central (Com arribar-hi)

 • Falles i castells a Pont de Suert

  Divendres, 23 Juny 2017 - 5:00pm

  Un any més, tindrem de nou l'honor, l'orgull i el plaer d'unir dues tradicions catalanes reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, les Falles i els Castells, en una tradició que es referma any rere any, i que dona renom i rellevancia, tant a la nostra colla, com al mon dels castells, com al món de les falles.

  Els que vulguin baixar falles, s'hauran d'apuntar a les llistes que es col.locaran al local. Aquest any les places reservades als membres de la colla per poder-ho fer, són limitades.

  El dia 23, quedarem a les 16.40h al local. Puntualment sortirem cap a Pont de Suert a les 17h. Al llarg del viatge és faran les aturades convenients per poder anar al lavabo i refrescar-nos.

  Es preveu l'arribada a Pont de Suert cap a les 21.00h. En arribar a Pont de Suert, ens instal·larem al pavelló que els organitzadors ens han habilitat, on dormirem, i anirem a sopar (cadascú ha de portar alguna cosa per sopar). Abans de celebrar la revetlla farem uns pilars en honor als fallaires que arriben des del Faro portant les seves falles. Un cop acabada l'activitat els que vulguin podran anar a dormir al pabelló .

  CAL APUNTAR-SE A LES LLISTES PER PODER RESERVAR ELS AUTOCARS QUE SIGUIN NECESSARIS. (Dissabte, en funció de la gent que hi hagi apuntada a la llista, i que hi hagi un nombre mínim de persones interessades, sortirà un altre autocar des de Terrassa per anar a Pont de Suert. L'horari el concretarem en cas de que finalment surti aquest autocar)

   

  El dia 24 a les 10.30h abandonarem el pavelló, deixant.lo tot recollit i net. Recordeu que també s'ha de portar esmorzar. A les 11.30h donarà inici el cercavila i a les 12h. farem una actuació castellera a la plaça de la vila.

  En acabar l'actuació hi haurà un dinar popular (Plat de paella 4€) i finalment, sense masses dilacions, baixarem cap a Terrassa.

 • Festa Major de Terrassa

  Dissabte, 1 Juliol 2017 - 5:00pm

  Ara és l'hora! Ja ha arribat la gran cita de la primera part de la temporada. 

  Dissabte 1:

  Dissabte és el dia de lluiment dels grups de cultura popular de la nostra ciutat. Hem de ser un bon nombre de castellers per passejar amb orgull el nostre tarannà i el blauturquesa pels carrers de la nostra ciutat, i fer un petit tastet del que sabem fer millor. Compartir els castells amb el poble!...I desprès del cercavila, escalfem motors per l'actuació de diumenge... Us esperem!

  - Cercavila de Festa Major.

  • concentració a les 17'45h al Raval de Montserrat. Inici Cercavila 18h.

  - Actuació de Vigilia.

  • concentració a les 20.30h a la Plaça Vella.
  • actuació de vigilia a les 21.00h a la Plaça Vella.

  Diumenge 2:

  - Primer agafarem forces per afrontar la diada amb garanties i ben preparats i per començar prepararem l'estomac. Qui vulgui també pot fer l’esmorzar casteller del diumenge com marca la tradició cap a les 9 h del matí al local de la colla. Cal apuntar-se a les llistes del bar (parlar amb l'Arnau).

  • a les 9.00h al Local.

  - Pilar d'Ofici. Com cada any, el diumenge de Festa Major la colla fa el pilar d’ofici a la Plaça Vella, participant de la rebuda al Seguici d'Autoritats a la tradicional sortida d'Ofici. Per aquest motiu, ens hem de presentar molt puntuals. Tot seguit farem el nostre pilar de gala (no cal dir que és un pilar de cinc el que cal fer)

  • concentració a les 10.45h a la Plaça Vella.
  • pilar d'ofici a les 11.00h a la Plaça Vella.

  - ACTUACIÓ DE FESTA MAJOR: Tots els esforços i tot el treball dels últims mesos han anat enfocats a afrontar aquesta actuació de Festa Major. Han estat uns dies difícils, però us demanem un últim esforç a tots i a totes els que encara teniu dubtes, i veniu a gaudir de la Festa Major des de la pinya dels Castellers de Terrassa. Homenatjem a la nostra ciutat com és mereix, oferint-li el bo i millor que tenim, i que sense tu... no seria possible. Vine a fer pinya! Que no t'ho hagin d'explicar! Som els Castellers de Terrassa!

  • concentració a les 11.45h a la Plaça Vella.
  • actuació al Raval de Montserrat a les 12.00h.
 • Festa Major de la Cogullada

  Diumenge, 9 Juliol 2017 - 6:30pm

  Just una setmana desprès de l’actuació de Festa Major de Terrassa, tornem a posar-nos mans a la feina i a cenyir-nos les faixes, per tornar a plaça i continuar acomplint amb el nostre compromís i la nostra paraula de treballar per estendre el món dels castells en particular, i la cultura catalana en general, per tot arreu, però pels barris de Terrassa en concret.

  Dintre del compromís adquirit amb la ciutat de Terrassa, aquest cap de setmana estarem presents a la Festa Major de la Cogullada, on donarem a conèixer i farem partíceps del món casteller i de la cultura popular catalana, a tots els veïns del barri i a tots aquells que es vulguin apropar a viure els castells des de dins.

  Quedem a les 18'15 a la plaça, per començar l'actuació a les 18'30h.

  És una bona oportunitat per mostrar a la ciutat en general i al barri en particular qui som els Castellers de Terrassa, i actuant a casa, és una nova ocasió per recuperar camises blauturqueses i fer un nou pas endavant aquesta temporada.

  No us ho penseu... convideu a veïns, amics, coneguts, familiars... no vingueu sols!

  Tots sabeu que val la pena!

  Com arribar

  Plaça Salvador Dalí (Com arribar-hi)

 • Actuació a Calafell

  Diumenge, 16 Juliol 2017 - 1:00pm

  Encara resonen els cantics al Raval de Montserrat, desprès de l'actuació hi havien crits eufòrics sobre castells de vuit. Aquesta actuació a Calafell, l'any passat ens va permetre reafirmar el 4d8... i aquest any HI VOLEM TORNAR! Així que recollim tots els desitjos de l'actuació de Festa Major, i convidem a amics, coneguts, familiars... i a aquells que fa un temps que no viuen l'emoció d'un quatre de vuit blauturquesa, a omplir el local durant els assaigs d'aquesta setmana i a omplir la Plaça Catalunya del Vendrell de camises blauturqueses, per demostrar a tothom, per demostrar-nos a nosaltres mateixos, que ho podem fer, que som capaços de fer-ho, que quan ens ho propossem, SOM IMPARABLES!

  Quedem al local a les 11h. Els autocars sortiran puntualment a les 11'15h. Cal apuntar-se a les llistes per saber quants autocars haurem de reservar.

  Per tornar hi haurà un autocar que tornarà directament a Terrassa, i un altre autocar que farà parada per dinar i passar la tarda a la platja (Tingueu en compte que cadascú s'haurà de procurar el dinar).

  Actuem amb Nens del Vendrell

  Com arribar

  Plaça Catalunya (Com arribar-hi)

 • Festa Major de Manresa

  Diumenge, 27 Agost 2017 - 12:00pm

  Tornem a reprendre les actuacions desprès del merescut descans. Ens hi hem de posar amb més ganes i convenciment que mai, per poder assolir els objectius que ens agradaria assolir. Comença la part més decisiva de la temporada!

  Quedarem al local de la colla a les 10'30h. per sortir puntualment a les 10'45.

  L'actuació castellera serà a les 12'00h.

  Actuem amb Tirallongues de Manresa i Margeners de Guissona

  Com arribar

  Plana de l'Om (Com arribar-hi)

 • Festa Major Barri Plaça Catalunya - Escola Industrial (Terrassa)

  Dissabte, 9 Setembre 2017 - 6:30pm

  Castellers de Terrassa, sempre ha tingut una relació especial amb aquest barri, i amb aquesta plaça. Durant molts anys, les actuacions importants de la colla, s'han fet a aquesta Plaça. A aquesta plaça es van recuperar castells importants desprès d'èpoques difícils per la colla.

  És un bon moment per recuperar sensacions, i per mostrar a la ciutat i al barri com es viuen els castells i com és el món casteller.

  Quedarem a les 17'30-17'45 a la Plaça, per començar a preparar l'actuació que començarà cap a les 18h.

  Com arribar

  Plaça de Catalunya (Com arribar-hi)

 • Diada Castellera a Viladecans

  Diumenge, 10 Setembre 2017 - 12:30pm

  En les vostres mans està poder assolir els nostres anhels. Cal que siguem els màxims castellers possibles, per escalfar motors i seguir progressant per arribar a assolir els objectius proposats.

  Ara és el moment de persistir... no defallim... ho tenim a tocar... ens esperen grans moments! Totes les actuacions d'ara a final de temporada són importants i cabdals, si volem arribar a assolir els castells desitjats i que tothom tenim al cap... Totes les diades són importants si volem crèixer. 

  Quedarem a les 10'30h al local... i sortirem puntualment a les 10'45h del matí. Recordeu apuntar-vos a les llistes o indicar si aneu amb vehicle propi.

  Actuem amb Castellers de Viladecans i Castellers de les Gavarres

  Com arribar

  Plaça de la Vila (Viladecans) (Com arribar-hi)

  En cas de pluja, l'actuació no se suspèn, es farà a l'edifici CÚBIC a la mateixa hora.

  Com arribar

  Edifici CÚBIC (Viladecans) (Com arribar-hi)

 • Diada Nacional de Catalunya

  Dilluns, 11 Setembre 2017 - 12:30pm

  Com cada any ens desplaçarem, com ja es tradicional, fins a Sant Adrià de Besòs per actuar en l'homenatge que la ciutat fa per la Diada Nacional de Catalunya.

  Quedarem al local a les 10'30h i sortirem puntualment a les 10'45h. L'actuació està prevista a les 12'30h del matí aproximadament.

  Actuem amb la colla local, Castellers de Sant Adrià.

  Com arribar

  Plaça de Francesc Macià de St. Adrià de Besòs (Com arribar-hi)

  Un cop acabada l'actuació ens desplaçarem amb els autocars, cap al tram que tenim assignat a l'acte organitzat per l'assemblea Nacional de Catalunya (ANC).  El nostre serà el tram 110 (L'encreuament entre Avda. Diagonal i el Passeig de Gràcia) Un cop allà els autocars ens deixaran, i un autocar tornarà cap a Terrassa, amb aquells/es que no vulguin participar d'aquest acte. La resta dinarem allà (cadascú s'ha de portar el seu dinar i quelcom per compartir...), estarem atents per poder ser al lloc que ens indiquin a l'hora que ens diguin, i realitzar el castell quan sigui l'hora. Un cop acabat l'acte, l'autocar tornarà a Terrassa.

  Us demanem que estigueu alerta de les indicacions dels responsables de la colla, no us allunyeu de la zona indicada, no us aparteu del gruix de la colla, estigueu localitzables en tot moment, no us en refieu dels telèfons mòbils donat que en grans concentracions la xarxa no suporta l'elevat numero de comunicacions simultànies. Aquells/es que us volgueu quedar a Barcelona un cop acabada la participació de la colla, ho haureu de comunicar als responsables, per poder marxar amb tranquilitat sense haver de buscar a ningú.

   

 • XXIII Diada en honor a l'Avi Emili

  Dissabte, 16 Setembre 2017 - 11:00am

  L'objectiu principal d'aquesta Diada, a part de fer conèixer i viure els castells, és promocionar i donar a conèixer la figura de l'Emili Miró, tant a la ciutat, com als membres de la nostra colla. Volem que es recordi el paper cabdal que va jugar en el món casteller en general, en la consolidació del món dels castells a Terrassa, i en la formació i consolidació de la nostra colla a la ciutat i al món casteller. Es per això que va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya l'any 1991. Volem donar a conèixer la vitalitat i l'esperit casteller que va transmetre durant tots els anys que va ser president de la nostra entitat, fins a la seva mort, el 1993.

  És un cap de setmana ideal, per convidar a tothom que coneguem a que vinguin a conèixer-nos una mica més i a viure la passió pels castells... a apassionar-se amb el món dels castells!

  Dissabte al matí, a partir de les 11h, aprofitant la celebració de la XXIII Diada en honor a l'avi Emili, tindrem l'honor de realitzar, per tercer any consecutiu, la diada de "Castells amb la tercera edat", durant la qual aproparem el món dels castells als usuaris de la Residència Sant Llàtzer i les seves families, i els oferirem la possibilitat de viure una actuació castellera en directe.

  El mateix dissabte, també des de les 11h fins a les 23h., al Parc dels Catalans, donarem inici a una jornada lúdica i festiva, per a tothom, grans i petits, on podrem gaudir de música en directe amb Dj's, "Electrònic beer" i "foodtracks", paradetes dels comerços convidats que estaran exposats per tota la plaça... així que podrem tafanejar, veure i menjar quelcom, fer gasto, a més de poder aconseguir informació i marxandatge de la colla.... També tindrem la possibilitat de convidar a tothom que vulgui, nens, nenes, families, als tallers de castells que anirem realitzant al llarg de tota la jornada. I tot amenitzat pel conegut monologuista i humorista local Toni Garcia.

  A les 19'30h. finalment obrirem el mon dels castells a tota la ciutadania per apropar les sensacions de sentir en directe els castells i la seva preparació, amb la possibilitat de viure, participar o simplement veure, d'un assaig general.

  Ja diumenge, a les 9h. del matí hi haurà el tradicional esmorzar al local de la colla (cal apuntar-se a les llistes del Bar). A les 11'00h. sortirem en cercavila des del nostre local, acompanyats del Colla Jove de Diables de Sant Llorenç i de les colles castelleres convidades, Nens del Vendrell i Xiquets de Reus i dels organitzadors, Castellers de Terrassa.

  A les 12h, al Raval de Montserrat, a la Diada castellera, acte central del cap de setmana, actuem amb Nens del Vendrell i Xiquets de Reus.

  Cartell XXIII Diada en honor a l'Avi Emili

 • Actuació al Poble Espanyol

  Dijous, 21 Setembre 2017 - 9:00pm

  Us convoquem a les 18'45h al local. Sortirem en autocar des del local a les 19h. una hora adequada per poder arribar amb temps i sense presses.

  Tenim prevista l'entrada al Poble Espanyol en grup ja que l'accés està regulat

  L'actuació serà a les 21,30h.

  Aquells que no pogueu anar amb autocar, podeu venir en cotxe a l'actuació, convindria assegurar pinya per fer el 3/7, per orgull propi i per oferir una bona imatge al públic i als organitzadors de l'event.

  CAL APUNTAR-SE A LA LLISTA!!!!

  Com arribar

  Plaça del Poble Espanyol.(Monjuïc) (Com arribar-hi)

 • Actuació Castellers Festa Major del Prat de Llobregat

  Dissabte, 23 Setembre 2017 - 6:00pm

  Desprès de la gran Diada de l'Avi Emili, on hem pogut comprovar que som capaços d'assolir els objectius que ens proposem, arriba l'actuació de la Festa Major del Prat. 

  És una ocasió perfecta per consolidar els castells fets diumenge passat i mostrar-nos a nosaltres mateixos i al món casteller en general, que allò no va ser flor d'un dia. Ens hi juguem l'orgull i la fama.

  Hi tornem?... Només depèn de nosaltres... només depèn de Tu!

  Quedarem a les 16'15h al local, i la sortida dels autocars està prevista per les 16'30h.

  Som-hi!

  Actuem amb Capgrossos de Mataró, Castellers de Cornellà, Castellers del Prat de Llobregat

  Com arribar

  Plaça de la Vila del Prat de Llobregat (Com arribar-hi)

 • Festa Major de Molins de Rei

  Dissabte, 30 Setembre 2017 - 5:30pm

  Tots i totes sabeu el que ens ha costat arribar... però ara no es moment de defallir... podem caure al parany de confiar-se massa. Així que tot i tornar a ser dissabte, tot i el moment excepcional que viu el País... omplim el local d’assaig divendres i omplim la plaça de camises blauturqueses per tornar a repetir l’actuació que tots i totes volem!

  A les 16’15h quedarem al local i a les 16’30h puntualment sortirem cap a Molins ser Rei. Apunteu-vos a les llistes per poder reservar els autocars.

  L’actuació començarà a les 17’30h.

  Un cop acabada l’actuació tornarem cap a Terrassa, per aquells que teniu compromisos ineludibles.

  Actuem amb Matossers de Molins de Rei i Colla Jove de Castellers de Sitges

  Plaça de l’Esglèsia (Com arribar-hi)

 • Diada Castellera a la Sagrada Família (BCN)

  Diumenge, 15 Octubre 2017 - 12:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls d'aquesta actuació.

 • Diada Xiquets de Reus

  Dissabte, 21 Octubre 2017 - 6:00pm

  Actuem a una gran plaça castellera com és Reus. Hi hem anat molts cops i l'any passat el recordarem sempre, doncs vam recuperar la torre de vuit.

  Aquest any, volem millorar-la i treure el millor que tenim per poder superar l'actuació que vam realitzar l'any passat.

  Així que reserveu el dissabte! Agafeu camisa, faixa, mocador, convideu algun amic... i cap el Mercadal, a fer una actuació a l'alçada del moment i del lloc!

  Quedarem al local a les 16h, per sortir puntualment a les 16'15h.

  Actuem amb Xiquets de Reus,

  Com arribar

  Plaça del Mercadal (Reus) (Com arribar-hi)

 • Festes de Tardor a Sant Just Desvern

  Diumenge, 22 Octubre 2017 - 12:00pm

  Més endavant oferirem tots els detalls d'aquesta actuació.

 • Diada del Roser (Vilafranca del Penedès)

  Dissabte, 28 Octubre 2017 - 6:00pm

  Clàssica blau turquesa a la Plaça més castellera

  Els Castellers de Terrassa han actuat aquest cap de setmana a la Diada del Roser a Vilafranca del Penedès acompanyats dels Xics de Granollers, Castellers de Barcelona i els amfitrions, els Xicots de Vilafranca. Conscients de que es trobaven a escassos dies del 30é aniversari del primer quatre de vuit carregat de la colla (carregat a la mateixa Plaça de la Vila l’1 de novembre de 1987) i de que actuaven en una plaça històrica que reclama màxims, la colla egarenca ha portat la tercera clàssica de vuit; la que ha dia d’avui és la millor actuació de la temporada.

  Els blau turquesa han obert amb el quart tres de vuit de la temporada. El castell ha pujat una mica lent, però això no ha pogut desmerèixer el que ja és el millor tres de vuit de la temporada. En segona ronda els Castellers de Terrassa han afrontat el cinquè quatre de vuit, el castell s’ha hagut de treballar una mica més del normal per mantenir les mides, però en cap moment s’ha pogut plantejar un escenari que no fos una descarregada de llibre. En tercera ronda els de Joan Enric Pujol han afrontat un nou dos de set, castell que aquest tram final de temporada està deixant grans alegries a les files de la colla. Tot i que el castell presentava canvis a terços, pinya i va patir un parell de batzegades després de la carregada, la colla va demostrar que al carrer Pasteur es treballa amb gran intensitat descarregat la sisena torre de set entre crits d’eufòria i joia. Els Castellers de Terrassa han acabat amb dos pilars de cinc simultanis.

  Els Xicots de Vilafranca han obert la seva actuació, després d’un peu desmuntat, amb el quatre de nou amb folre, tot i haver-lo completat dos cops enguany, han hagut de desmuntar-lo deixant clar que els castells de nou mai són fàcils. En segona ronda han optat per el segon set de vuit de la seva història que s’ha descarregat amb èpica castellera. En tercera ronda, després de dos peus desmuntats, han completat la cinquena torre de vuit amb folre, treballada de manera intensa però mostrant el gran treball que els de Cal Noi-Noi han fet en aquest castell els últims anys. En ronda de repetició, els vermells de Vilafranca han descarregat el quatre de vuit. Han tancat l’actuació amb un pilar de cinc i cinc pilars de quatre.

  Els Xics de Granollers venien a Vilafranca del Penedès amb un objectiu molt clar: la segona clàssica de vuit de la temporada. Convençuts han obert amb el tercer tres de vuit de la temporada, tranquil i serè. En segona ronda, i demostrant que és un castell plenament assolit pels de la camisa grana, han descarregat un nou quatre de vuit. En tercera ronda, han descarregat la torre de set. Han acabat amb un vano de cinc.

  Els Castellers de Barcelona, assidus en aquesta diada, han obert amb un tres de vuit. En segona ronda han descarregat una torre de vuit amb folre que ha requerit d’una mica més de treball per descarregar-la. En tercera ronda han completat un ferm quatre de vuit. A la ronda de pilars els barcelonins volien prendre assalt de nou al pilar de sis que al Maig va quedar en carregat. Tot i això, una rebrincada ha fet que l’espadat cedís de manera prematura abans de l’aleta. Han acabat la seva actuació amb un pilar de cinc.

  Els Castellers de Terrassa tenen la mirada posada en la Diada de la Colla la setmana que ve. Els egarencs actuaran el dissabte dia quatre amb els Castellers de Montcada i Reixac i els Castellers de Sant Adrià a la Plaça Vella en la Diada de Vigília. Diumenge, dia 5, els Castellers de Terrassa actuaran al Raval de Montserrat amb Moixiganguers d’Igualada, Castellers d’Esplugues i els Castellers de Berga. Abans, però, els Castellers de Terrassa han organitzat tres assajos de màxims aquest dilluns, dimecres i divendres; en els que conviden a tothom qui vulgui a venir; per tal de poder encarar els mateixos castells que a Vilafranca, i si es pot fer una passa ferma endavant.

  Resum de l’actuació:

  • Xicots de Vilafranca: p4 id4d9f 7d8 2d8f 4d8 pd5 5p4
  • Xics de Granollers 2p4 3d8 4d8 2d7 Vd5
  • Castellers de Terrassa p4 3d8 4d8 2d7 2p5
  • Castellers de Barcelona pd4 3d8 2d8f 4d8 ip6 p5
 • XXXVIII Diada de la Colla

  Dissabte, 4 Novembre 2017 - 7:00pm

  Actuació de Diada

  A partir de les 12h. al Raval de Montserrat.

  Colles convidades

  Moixiganguers d'Igualada

  Castellers d'Esplugues

  Castellers de Berga

  Com arribar

  Raval de Montserrat (Com arribar-hi)

  Actuació de vigília

  A partir de les 18'30h. a la Plaça Vella.

  Colles convidades

  Castellers de Montcada i Reixac

  Castellers de Sant Adrià

  Com arribar

  Plaça Vella (Com arribar-hi)

 • Diada Castellers de Caldes

  Diumenge, 12 Novembre 2017 - 1:00pm

  L'última actuació de l'any...l'últim esforç per mostrar el que podem fer, i que tot i haver passat la nostra diada, som capaços de repetir la nostra millor versió... volem millorar o millorar l'actuació de la nostra Diada... i això només depèn de nosaltres...així que dimarts i divendres omplim el local... tothom a assaig... i diumenge tots cap a Caldes!!!

  Actuem amb Castellers de Caldes de Montbui

  Com arribar

  Plaça de Can Rius (Com arribar-hi)