Castells patrimoni de la humanitat

amb el patrocini de Sarsa-SEAT-Terrassa

Logotip de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Fira Modernista - Anada i Castells a l'antiga.

13/05/2017 18:00

            El proper cap de setmana del 13-14 de maig, Terrassa acull la celebració de la Fira Modernista. Al llarg de tot el cap de setmana, la ciutat egarenca viatja al 1900, en un cap de setmana ple d’activitats per tornar a viure l’esplendor modernista de finals del segle XIX i principis del XX, amb les vestimentes de l’època, demostracions d'oficis que ens ofereixen els mestres artesans d'oficis antics, rols i activitats socials tal i com es donaven en aquells temps...

            Un fet que es va donar per primera vegada el 1899 a Terrassa, va ser una actuació Castellera. La colla Vella dels Xiquets de Valls, va actuar durant la Festa Major del 1899.

            Així doncs tal i com està documentat, i queda recollit en alguns documents, entre ells el quadern “Actuacions Castelleres a Terrassa 1899-1936” d’en Xavier Güell i Cendra, publicat per Castellers de Terrassa el 2003, la colla Vella dels Xiquets de Valls, va realitzar el viatge amb la companyia de “Ferrocarriles de Madrid á Zaragoza y á Alicante” des de “Valls á Martorell”, per desprès des de l’estació de Martorell prendre el camí a Terrassa amb tartana. La colla va arribar a Terrassa per “la carretera de Martorell”, fent a continuació “una volta per la ciutat acompanyats d’una nutrida banda y las corresponents gralles”.